základní část, 29. kolo
15.04.2023 18:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Richard van der Venne (© AFP)

Groningen neuspěl ani ve Waalwijku a je hodně blízko sestupu do druhé ligy

Tradiční účastník Eredivisie Groningen nutně potřeboval uspět na půdě rozjetého Waalwijku, jenomže necelých deset minut před závěrečným hvizdem inkasoval rozdílovou trefu a po porážce 1:2 už má jen teoretickou naději na to, že udrží prvoligovou licenci i pro příští sezónu. Hostům hrozí sestup o patro níže po dlouhých třiadvaceti letech, protože jsou předposlední sedmnáctí se sedmnácti body a na šestnáctý Emmen ztrácejí propastných osm bodů.

RKC naopak potvrdilo skvělé tažení tímto ročníkem a dokonce usiluje o pohárové příčky, neboť doposud posbíralo velmi solidních osmatřicet bodů a je osmé o skóre před devátým Heerenveenem. První poločas spíše probíhal v opatrném duchu a téměř nic zásadního nepřinesl. Za zmínku stojí jen jedna akce z 26. minuty, kdy po skvělé přihrávce Seuntjense stanul před zcela prázdnou brankou Jozefzoon, ale tomu se zamotal míč mezi nohama a v tisíciprocentní šanci vůbec nevystřelil.

Waalwijk měl mírně navrch také po změně stran a do vedení se chtěl dostat po šesti odehraných minutách druhého dějství, ovšem Lobeteho tečovaná střela z necelých dvaceti metrů pouze orazítkovala horní konstrukci. Mírný favorit se přeci jen dostal do zaslouženého vedení v 64. minutě. Prosadit se dokázal nejlepší střelec týmu Michiel Kramer, jenž po pasu téměř od brankové čáry v podání Clementa hlavičkoval z hranice brankového území přímo k pravé tyči.

Nicméně neuběhly ani další tři minuty a Groningen bleskově srovnal krok. Po vynikajícím centru Musampy zůstal ve středu šestnáctky zcela zapomenutý Ricardo Pepi a přesnou hlavičku umístil k pravé konstrukci. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga však rozhodli o svém úspěchu v 86. minutě, jelikož hostující gólman Verrips naprosto zbytečně podrazil Lobeteho a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Kramer, který vsítil svůj desátý ligový gól tohoto ročníku pohotovou ranou do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele