základní část, 28. kolo
08.04.2023 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů PSV Eindhoven (© AFP)

PSV proti Excelsioru dominovalo a snadno zvítězilo o čtyři branky

PSV v úterý zvládlo semifinálový duel národního poháru na půdě třetiligového Spakenburgu (2:1) a očekávaná únava na něm vůbec nebyla znát, protože v domácím prostředí nedal šanci zachraňujícímu se Excelsioru a bez větších potíží ho porazil 4:0. V tabulce Eredivisie si tak upevnil třetí místo tabulky s devětapadesáti body a před čtvrtým Alkmaarem si vytvořil už pětibodový náskok, naopak SBV zůstává na šestnácté barážové pozici se čtyřiadvaceti body.

Eindhovenský gigant potvrzuje v závěru sezóny skvělou střeleckou formu, v posledních třech duelech totiž dokázal skórovat hned desetkrát. V tomto střetnutí vedl již po necelých dvanácti odehraných minutách, kdy zkušený kanonýr Luuk de Jong využil parádní zasekávačky Van Aanholta na levé straně šestnáctky a po přesné finální přihrávce s přehledem zamířil přímo k bližší tyči kolem naprosto bezmocného brankáře Van Gassela.

Tlak favorita následně opadl a outsider tak mohl z ničeho nic vyrovnat zhruba pět minut před přestávkou. Po rychlém protiútoku předvedl vynikající individuální akci Driouech a jeho sražená střela skončila na kopačce osamoceného Goudmijna, jehož prudký volej proletěl o decimetry nad břevnem. Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye byli lepším týmem také po změně stran, ale druhou uklidňující trefu ne a ne přidat.

Krátce po změně stran selhal Joey Veerman, jehož nadějný projektil zaplachtil o kousek vedle pravé konstrukce, a vzápětí mířil příliš vysoko Xavi Simons. Eindhovenský klub přeci jen podruhé skóroval v 78. minutě. Do listiny střelců se zapsal právě aktivní Simons, jelikož po chybné rozehrávce soupeře, ráně Fábia Silvy a zákroku Van Gassela dorážel balón hlavou do zcela prázdné branky.

Neuběhly ani další čtyři minuty a skóre utkání se měnilo potřetí. Portugalský šplímachr Fábio Silva si seběhl před hranici brankového území na parádní centr nejlepšího hráče na trávníku Simonse a zblízka pokořil hostující ho strážce razantní hlavičkou. Za dalších pět minut uzavřel gólový účet mexický záložník Erick Gutiérrez, který po rohovém kopu usměrnil míč z krkolomné pozice do sítě díky protější tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele