základní část, 6. kolo
11.09.2022 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV se s Waalwijkem nadřelo a o svém vítězství rozhodlo až v nastavení z penalty

PSV se momentálně nenachází v úplně nejlepším rozpoložení, jelikož v předchozích dvou duelech nevyhrálo, a také nyní se zdálo, že na očekávaný tříbodový zisk nakonec nedosáhne. Proti houževnatému Waalwijku se totiž dlouhou dobu trápilo v zakončení a ve vzduchu visel nerozhodný bezbrankový výsledek. Teprve ve čtvrté nastavené minutě převrhlo misky vah na svou stranu díky proměněnému pokutovému kopu Codyho Gakpa.

Eindhovenský celek tak alespoň výsledkově napravil předchozí porážku s Twente (1:2) a s patnácti body mu patří třetí příčka, za stoprocentním Ajaxem stále zaostává o body tři. RKC naopak navázalo na zlepšenou formu, když uplynulý víkend přestřílelo Excelsior po výsledku 5:2, jenomže domů přeci jen odjíždí s prázdnou a v Eredivisii se nachází na dvanáctém místě se šesti body. Domácí přitom poprvé rozvlnili síť už po necelé čtvrthodině hry.

Do černého totiž zamířil El-Ghazi, ovšem ten se nacházel v těsném ofsajdu a jeho branka tak nakonec nebyla uznána. Zhruba po pětadvaceti odehraných minutách se prosmýkl po pravém křídle Saibari, ale svou dělovkou na gólmana Vaessena nevyzrál. Vzápětí na opačné straně mohli z ničeho nic udeřit hosté, jenže bombu Clementa brilantně zlikvidoval pozorný brankář Benítez.

Eindhovenský gigant si vytvořil své největší možnosti první půle v závěrečných sedmi minutách a v obou stanul Gakpo. Ten nejprve svou kroucenou ranou z přímého volného kopu orazítkoval břevno a o pár minut později trefil ze středu pokutového území pravou tyč. PSV potřetí v zápase nastřelilo brankovou konstrukci přesně v polovině druhého dějství, tentokráte při hlavičce z bezprostřední blízkosti neměl štěstí Til a mířil jen do horní tyče.

Postupem času se zdálo, že RKC získá nesmírně cenný bod za bezbrankový nerozhodný výsledek, avšak Vaessen v sedmiminutovém nastavení udeřil do hlavy Simonse a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Gakpo střelou do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele