základní část, 23. kolo
26.02.2023 16:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV navázalo na výhru se Sevillou a ve šlágru 23. kola přehrálo konkurenční Twente

Vicemistr loňského ligového ročníku PSV byl sice ve čtvrtek vyřazen z Evropské ligy i přes domácí výhru 2:0 se španělskou Sevillou (úvodní duel prohrál 0:3), nicméně teď i navzdory velmi krátkému odpočinku zmobilizoval své síly a uvadajícího konkurenta z Enschede porazil 3:1. V Eredivisie se proto udržel na čtvrté pozici se šestačtyřiceti body, za vedoucím Feyenoordem stále zaostává o bodů šest.

FC naopak neodčinilo týden starou senzační porážku s Go Ahead (0:2), patří mu tak páté místo se čtyřiceti body. A elitní čtyřka se mu přeci jen začíná vzdalovat. V hostujícím dresu mimochodem nemohl nastoupit kvůli zranění český reprezentant Michal Sadílek, naopak jeho krajan Václav Černý se i tentokráte objevil v základní jedenáctce a odehrál třiašedesát minut.

Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye vstoupili do nedělní dohrávky naprosto skvěle a již po devíti minutách hry vedli. Po přihrávce na pravou stranu odcentroval do brankového území Bakayoko a svým parádním pasem našel za obranou protivníka zcela zapomenutého portugalského forvarda Fábia Silvu, jenž z bezprostřední blízkosti nasměroval míč k levé tyči kolem marně se natahujícího gólmana Unnerstalla.

Domácí favorit pak evidentně polevil a vůbec k ničemu se nemohl dostat, navíc krátce po změně stran nečekaně inkasoval vyrovnávací trefu. Ani ne po dvou odehraných minutách druhého dějství totiž skóroval Virgil Misidjan, když prudkým centrem z levé strany z hodně ostrého úhlu hledal některého ze spoluhráčů, nicméně balón k údivu všech přítomných senzačně zapadl do protějšího spodního růžku za pozdě reagujícího brankáře Beníteze.

Avšak PSV v žádném případě nesložilo zbraně a ani ne o deset minut později mu vrátil vedení kanonýr Luuk de Jong. Dvaatřicetiletý zkušený útočník přidal svůj šestý ligový gól této sezóny díky vynikajícímu pasu aktivního Bakayoka a u vzdálenější konstrukce s přehledem dopravil balón do sítě z bezprostřední blízkosti. Hostům postupem času evidentně ubývaly síly, domácí pak definitivně pečetili svůj tříbodový zisk zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Talentovaný Xavi Simons si posunul hlavou dopředu geniální nákop Sangarého a po krátkém sólu přelstil stojícího Unnerstalla ukázkovým obstřelem, míč vzápětí zapadl do pravé části hostující branky. Twente se ve zbývajících minutách vůbec k ničemu nedostalo, příště by rádo konečně zabralo s Heerenveenem. Naopak eindhovenský gigant zavítá na půdu rozjetého Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele