základní část, 27. kolo
01.04.2023 20:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

PSV v Njmegenu zaválelo a i přes nepovedený závěr zvítězilo 4:2

PSV před reprezentační přestávkou ztratilo cenné body a lehce se mu vzdálil vytoužený zisk mistrovského titulu, ovšem začátkem dubna předvedlo sebevědomý výkon proti remízovému králi celé soutěži Nijmegenu a díky čtyřem trefám během padesáti minut zvítězilo o dva góly. V tabulce Eredivisie zůstalo na třetí pozici s šestapadesáti body o dva body před čtvrtým Alkmaarem a osm bodů za vedoucím Feyenoordem.

Domácí celek naopak nenavázal na poslední vítězství s Waalwijkem (3:1), a i když se dvakrát prosadil, tak za svým sobotním rivalem výrazně zaostal. V tabulce mu momentálně patří desátá příčka se čtyřiatřiceti body. Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye začali s velkým odhodláním a hned svou první vážnější možnost přesně po sedmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Dvaatřicetiletý zkušený útočník Luuk de Jong po tvrdé ráně Xaviho Simonse z necelých třiceti metrů a pohotového zákroku brankáře Cillessena přelstil ofsajdovou past a zcela osamocen poslal míč přímo do bližšího spodního růžku. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a krátce po dvaceti minutách hry zvýšili svůj náskok, jelikož Olivier Boscagli po vynikajícím pasu z levého křídla dorazil balón hlavou do poloprázdné branky z bezprostřední blízkosti.

Eindhovenský gigant rozhodně nepolevoval ani v nadcházejícím průběhu a ve 39. minutě přidal třetí definitivní pojistku. Joey Veerman po rychlém brejku čtyři na čtyři obdržel finální nahrávku na levou stranu od nezastavitelného Luuka de Jonga a z osmi metrů zamířil k protější konstrukci. Luuk de Jong dovršil své galapředstavení pět minut po změně stran, neboť výbornou nahrávku Van Aanholta usměrnil ve skluzu doprostřed odkryté branky - 0:4.

NEC od tohoto okamžiku přidalo s snížit dokázalo v 59. minutě. Devětadvacetiletý marocký špílmachr Oussama Tannane převzal balón na pravém křídle a od rohu pokutového území tvrdě vypálil, jeho nádherný projektil vzápětí zaplachtil do bližší šibenice. Stejný hráč se prosadil ještě jednou a to necelých deset minut před závěrečným hvizdem, v tuto chvíli se totiž postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a jeho bomba skončila v levém horním růžku za dívajícím se gólmanem Drommelem.

Nijmegen v následujícím kole narazí na zachraňující se Emmen, PSV se dobře naladilo na úterní vystoupení v semifinále národního poháru se třetiligovým Spakenburgem.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele