základní část, 29. kolo
16.04.2023 14:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Volendam potrápil favorizované PSV, nakonec s ním ale prohrál o jednu branku

Celek z Eindhovenu zavítal na půdu nováčka z Volendamu a hned dvakrát vedl o dvě branky, jenomže situaci si přeci jen zkomplikoval a nakonec mohl být rád, že houževnatého protivníka porazil 3:2. Svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye tak zůstali na třetím místě tabulky o skóre za druhým Ajaxem a o osm bodů za vedoucím Feyenoordem, před pátým Alkmaarem stále drží pětibodový odstup.

FC naopak nevyhrálo potřetí za sebou a v následujících pěti kolech bude mít co dělat, aby prvoligovou licenci udrželo, protože se nachází na čtrnáctém místě se sedmadvaceti body jen o dva body před šestnáctou barážovou pozicí Emmenu. Domácí od začátku předváděli sympatický výkon a soupeře dobrou půlhodinu vůbec k ničemu nepouštěli, ovšem poté z ničeho nic inkasovali.

Po hezké akci středem hřiště se zjevil na pravém křídle nejlepší muž na trávníku Guus Til a parádní finální přihrávkou našel před prázdnou brankou osamoceného kanonýra Luuka de Jonga, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil. PSV od tohoto okamžiku výrazně ožilo a pět minut před přestávkou zvýšilo svůj náskok. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny sklepl Bakayoko míč hlavou pro Tila a jeho překrásný projektil z hranice šestnáctky zaplachtil přímo do levé šibenice.

Volendam po změně stran srovnal krok a naději na bodový zisk vykřesal v 55. minutě. V tuto chvíli totiž snížil jednadvacetiletý obránce Xavier Mbuyamba, když po rohovém kopu Eitinga vyskočil nejvýše do vzduchu a přesnou hlavičkou pokořil naprosto bezmocného brankáře Beníteze. Nicméně hosty tento okamžik nepoložil a naopak si o tři minuty později vzali zpět dvoubrankový náskok.

Svůj druhý zásah tohoto střetnutí přidal Til, neboť ten po rohovém kopu a prodloužení v podání mexického záložníka Gutiérreze stál ve správnou chvíli na správném místě a taktéž hlavou dorazil balón do poloprázdné branky. Volendam se ani po třetím úderu soupeře v žádném případě nevzdal a v 61. minutě znovu korigoval nepříznivý stav.

Tentokráte skóroval třiatřicetiletý zkušený útočník Daryl van Mieghem, jenž po vynikající práci Oristania stanul na pravé straně pokutového území a svůj kroucený pokus usměrnil k levé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu nejprve neproměnili velké možnosti Thorgan Hazard s Anwarem El-Ghazim a poté na druhé straně mířil těsně vedle levé tyče Twigt, výsledek se proto už nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele