základní část, 32. kolo
13.05.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht si poradil s Waalwijkem a přiblížil se k šesté Spartě

Utrecht v neděli potvrdil úlohu favorita proti Waalwijku a díky vítězství 2:0 je zcela jasné, že hůře než sedmý neskončí, naopak ještě může zabojovat o šestou pozici, jelikož za Spartou zaostává o pouhé dva body. RKC nedokázalo navázat na minulé snadné vítězství s Volendamem (4:1) a zkomplikovalo si boj o dodatečné play-off Konferenční ligy, protože kleslo na deváté místo a na osmý Heerenveen ztrácí jeden bod.

FC mělo navrch od samého začátku a po necelé čtvrthodině hry mohlo jít do vedení, avšak Sander van de Streek poslal svou dělovku ze středu pokutového území o kousek vedle pravé tyče. Domácí chtěli jít do vedení přesně po dvaceti odehraných minutách, jelikož se ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku Shawn Adewoye a rozhodčí Oostrom tedy nařídil pokutový kop.

K němu se postavil pozdější řecký střelec Anastasios Douvikas, který však v tuto chvíli selhal a jeho přízemní pokus do pravého spodního růžku vyrazil ke svým spoluhráčům famózní brankář Vaessen. V následujícím průběhu hlavičkoval stejný hráč o pár decimetrů nad břevno a výsledek prvního poločasu se tedy neměnil.

Krátce po změně stran se opět vytáhl Vaessen proti ráně Bozdogana, Utrecht přeci jen rozhodl o svém úspěchu v 60. minutě. Douvikas převzal parádní přihrávku od Toornstry a z mírného úhlu ze sedmi metrů zamířil po zemi do protipohybu dívajícího se strážce RKC. Hosté se i přes viditelnou snahu na žádný odpor nezmohli a naopak v nastaveném čase inkasovali podruhé, neboť se prosadil střídající Zakaria Labyad přesnou střelou k bližší konstrukci po rohovém kopu Bozdogana z pravé strany.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele