základní část, 9. kolo
07.10.2022 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Oslabený Groningen nevyzrál ani na Waalwijk a prohloubil svou krizi

Groningen nedokázal uspět ani v předehrávce 9. kola Eredivisie a tentokráte nestačil na konkurenční Waalwijk, kterému po divokém průběhu podlehl nejtěsnějším poměrem 2:3. Celkově tak utrpěl v Eredivisii už svou třetí prohru za sebou a v tabulce mu stále patří dvanácté místo s osmi body. Naopak RKC nakonec zužitkovalo dlouhou početní výhodu, navázalo na zlepšenou formu a zatím se vyhouplo na famózní šestou příčku s třinácti body.

Přitom svěřenci trenéra Franka Wormutha vstoupili do tohoto střetnutí o něco lépe a po necelé čtvrthodině hry vedli. V pokutovém území hostujícího celku byl poslán k zemi Suslov. Rozhodčí Van den Kerkhof nejprve nechal pokračovat ve hře, ale po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík. Nabídnutou možností nepohrdl Ricardo Pepi, jenž zamířil po zemi k levé tyči do protipohybu brankáře Vaessena.

Jenomže domácím vůbec nevyšla závěrečná desetiminutovka úvodního dějství. Radinio Balker totiž ve vlastní šestnáctce ve vyložené brankové možnosti přistrčil unikajícího Kuijperse, Van den Kerkhof nekompromisně vytáhl přímou červenou kartu a k tomu nařídil druhý pokutový kop zápasu. K němu se postavil Dario van den Buijs a balón uklidil do pravého dolního rohu, gólman Verrips i přes vystižení směru na něj o kousek nedosáhl.

Hosté po změně stran tlačili a krátce po hodině hry otočili vývoj. Těsně předtím neplatila branka Kuijperse kvůli ofsajdu, ovšem v 61. minutě se po odrazu od Lelievelda ocitl sám před Verripsem střídající Mika Biereth a míč nekompromisně napálil do protější šibenice. Groningen i v deseti překvapivě vyrovnal zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, podruhé v tomto duelu skóroval Pepi.

Teprve devatenáctiletý americký útočník hostující v klubu z německého Augsburgu si parádně narazil balón s Krügerem a pak ze středu pokutového území chladnokrevně propálil bezmocného Vaessena. Avšak poslední slovo měl přeci jen Waalwijk, v 80. minutě rozhodl o jeho úspěchu Biereth svým druhým zásahem. Taktéž devatenáctiletý dánský útočník převzal dlouhý pas z poloviny hřiště od Bel Hassaniho, pak obešel Verripse a zcela prázdnou branku neminul.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, espn.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele