základní část, 8. kolo
01.10.2022 16:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV vyhořelo v Leeuwardenu a s místním Cambuurem senzačně prohrálo 0:3

Jedno z největších dosavadních překvapení letošního ročníku Eredivisie bylo k vidění v sobotním utkání 8. kola v Leeuwardenu, kde trápící se Cambuur naprosto šokoval jednoho z největších favoritů na celkové prvenství PSV a po fantastickém výkonu ho porazil 3:0. Domácí výběr vsítil všechny tři své góly po přestávce a tabulkou se prozatím posunul na čtrnácté místo se sedmi body. Hosté v tuto chvíli zůstávají na třetí pozici s osmnácti body.

Eindhovenský favorit těsně před reprezentační přestávkou zvládl důležitý zápas o čelo tabulky s Feyenoordem a po divokém průběhu zvítězil 4:3, ovšem nyní před dalším vystoupení v Evropské lize naprosto selhal a proti jasnému outsiderovi nevstřelil ani jeden gól. Naopak SC zaznamenalo teprve svou druhou výhru v sezóně a určitě si výrazně zvedlo sebevědomí do následujícího průběhu.

Hosté nebyli lepším týmem a ve všech statistických ohledech byl duel až netradičně vyrovnaný. Přitom svěřenci trenéra Ruuda van Nistelrooye začali aktivněji a svou první velkou možnost si vypracovali ani ne po dvou odehraných minutách, kdy tvrdě vystřelil Saibari, ovšem parádní zákrok předvedl gólman João Virgínia a výrazně podržel svůj výběr. PSV se pak snažilo tlačit, ale k ničemu nebezpečnému se nedostávalo.

Naopak devět minut po změně stran to byl naopak Cambuur, který šokoval svého protivníka vedoucím gólem. Silvester van der Water sám vybojoval míč ve středu hrací plochy, poté si ho narazil s Boerem a nakonec z hranice pokutového území parádně zavěsil přesně do levé šibenice.

Domácí pojistili svůj náskok v 84. minutě. Tentokráte měl přesnou mušku Mitchell Paulissen, jenž po zpětné nahrávce střídajícího Mambimbi taktéž napřáhl z hranice šestnáctky a svůj skákavý pokus usměrnil přímo do levého dolního růžku. V poslední minutě základní hrací doby dokonal zkázu PSV Sai Van Wermeskerken, neboť svou razantní dorážku z dvanácti metrů usměrnil do sítě mezi nohama naprosto bezmocného brankáře Beníteze.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak je možné, že naše jednička neměla hcs na domácí tým ????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele