základní část, 13. kolo
21.11.2021 16:45 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Sebastien Haller (© AFP)

Ajax je zpátky ve vedení Eredivisie, venku neměl problém s Waalwijkem

Ajax se po reprezentační pauze vzchopil, po dvou výsledkových ztrátách v duelech na půdě Heraclesu a doma s Go Ahead Eagles tentokráte potvrdil roli favorita, Waalwijk venku skolil o pět branek a vrátil se zpátky na čelo tabulky Eredivisie. O dvě branky se shodně postarali Sébastien Haller a Steven Berghuis, oba dva ještě doplnil na listině střelců Jurriën Timber.

Hosté byli už od úvodu aktivnějším týmem, v 10. minutě se zjevil ve velmi dobrém postavení Haller, nicméně úspěšný zákrok proti němu vytasil brankář Vaessen, Ve 13. minutě pálil z tutové pozice taktéž jeho spoluhráč Tadič, avšak svou střelu namířil jen vedle brány. O pár chvil později už každopádně přece Ajax gólově zaúřadoval a ujal se očekávaného vedení.

Blind u brankové čáry, a to v blízkosti rohového praporku, nakonec ustál souboj s bránícím Gaarim, následně přenechal míč Tadičovi, který poslal centr na hranici brankového území, a odtud Haller zacílil hlavou ke vzdálenější tyčce. Ve 25. minutě chtěl Waalwijk srovnat účet, nebezpečně hlavičkoval Kramer, ovšem gólman Pasveer stačil reflexivně jednoruč zasáhnout.

Ve 42. minutě de Godenzonen svůj náskok navýšili. Předvedli na levé straně moc povedenou kombinaci, Tadič v šestnáctce elegantní patičkou uvolnil Blinda, ten ještě našel před prázdnou bránou Berghuise, jenž bez větších obtíží vsunul balón za brankovou čáru. Po obrátce si hosté průběžný odstup od svého soka pohodově hlídali. A ve finále se jim ho zdařilo ještě vylepšit.

V 52. minutě rozvlnil síť Antony, nacházel se ale v těsném ofsajdu, z něhož ho usvědčil VAR, čili jeho trefa nebyla uznána. Pět minut na to již však bylo vše v pořádku, a poté, co Vaessen vyrážel střelu Hallera, tak jen k nohám volného Berghuise, jemuž nedělalo problém, podruhé v rámci tohoto utkání, nasměrovat merunu do odkrytého prostoru. Další gól padl v 74. minutě.

Timberovi sklepával míč v pokutovém území střídající Daramy, hostující stoper se se svým zakončením neunáhlil, počkal si zkrátka na vhodný okamžik a poslal balón z otočky přesně tam, kam potřeboval. Závěrečná změna skóre přišla na řadu v 83. minutě, svůj druhý přesný zásah zaznamenal Haller, jenž překonal Vaessena u bližší tyčky po přihrávce Davida Nerese.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

Čo tak 0 :4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele