základní část, 29. kolo
10.04.2022 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV udolalo zachraňující se Waalwijk a na vedoucí Ajax stále ztrácí čtyři body

Eindhovenský gigant má za sebou velmi náročný program, neboť ve čtvrtek sehrál čtvrtfinále Konferenční ligy na půdě anglického Leicesteru (0:0), i přesto dokázal zmobilizovat své síly proti podceňovanému Waalwijku a porazil ho 2:0. Díky tomuto tříbodovému zisku si upevnil druhé místo tabulky s osmašedesáti body a na vedoucí Ajax má tedy znovu manko čtyř bodů. RKC naopak přišlo o třízápasovou šňůru bez porážky a je čtrnácté s osmadvaceti body.

PSV začalo s velkým elánem a do vedení se mohlo dostat hned po třiceti odehraných sekundách, jenomže křižná přízemní střela Brumy z mírného úhlu proletěla o kousek vedle vzdálenější tyče. Domácí v následujícím průběhu doslova sevřeli soupeře na jeho vlastní polovině a zhruba deset minut před přestávkou zaslouženě vedli. Po odvráceném centru z levé strany se opřel do odraženého míče Joey Veerman a z patnácti metrů ho parádně usměrnil do bližší šibenice.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta si po změně stran hlídali hubený náskok a druhou uklidňující trefu přidali přesně v polovině závěrečného dějství. Teprve dvaadvacetiletý obránce Jordan Teze si zpracoval na prsa elegantní oblouček od Carlose Viníciuse a z hranice brankového území nekompromisně napálil balón k přední konstrukci kolem naprosto bezmocného brankáře Vaessena.

Hosté se ve zbývajícím průběhu nehodlali vzdát a zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem chtěli toto nedělní střetnutí zdramatizovat. Po rychlé akci středem hrací plochy rozvlnil síť Stokkers, nicméně jeho zásah nebyl uznán vinou předchozího ofsajdu. Waalwijk po čtrnáctidenní přestávce narazí na konkreční Zwolle, eindhovenský klub se příští neděli střetne ve finále KNVB Beker s Ajaxem a pak v lize zavítá do Leeuwardenu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele