základní část, 4. kolo
11.09.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sebastian Haller (© AFP)

Dva góly pro Hallera, dvě asistence pro Berghuise. Oba zrežírovali výhru Ajaxu nad Zwolle

Několikrát se povedlo Zwolle vytvořit si solidní příležitost, snažilo se působit odvážně, ani slibné vystoupení mu však v souboji s Ajaxem k bodovému zdaru nedopomohlo. Ne že by amsterdamský gigant působil na hrací ploše po celých devadesát minut vyloženě dominantním dojmem, přesto díky dvěma trefám Sébastiena Hallera dokráčel k očekávané výhře.

Hosté se tlačili ke vstřelené brance prakticky už od úvodních minut, nicméně pokus Gravenbercha z 9. minuty ještě skončil v zámezí, o pár chvil později se svými nůžkami neuspěl ani jeho spoluhráč Haller, v 15. minutě se levačkou snažil překonat domácího brankáře Lamproua rovněž Antony, ve finále ovšem pouze polechtal rukavice svého soupeře.

Ve 29. minutě se již Ajax přece dočkal své asi zasloužené odměny. Tadič v blízkosti pokutového území vybídl na levé straně rozeběhnutého Berghuise, ten adresoval okamžitou přihrávku na bližší tyč, kam si seběhl Haller, a ten jemnou tečí našel skulinku mezi nohama Lamproua. Domácí se snažili na inkasování odpovědět ve 36. minutě, nicméně hlavičku Tediče po centru zprava od van Polena bravurně zlikvidoval gólman Pasveer.

Krátce po obrátce PEC mohlo vyrovnat stav opětovně, za vápnem levou nohou vypálil po zemi Paal, avšak mířil pouze do těch míst, kde byl připravený zasáhnout pozorný Pasveer. Sympaticky působící Zwolle si vytvořilo svou další možnost po hodině hry, poté, co si balón zpracoval na prsa Tedič, bleskově vystřelil, jenže jeho pokus doletěl pouze mimo prostor třech tyček.

Ve zbývajících pasážích zápasu byl každopádně nebezpečnější amsterdamský výběr. V 67. minutě ještě neskóroval Mazraoui, jehož dělovku vyrazil s vypětím všech sil do brankové konstrukce Lamprou, z následného rohového kopu už ovšem zaúřadoval podruhé v utkání Haller, jelikož Lamprou nedobře odhadl trajektorii centru Berghuise, a nezabránil tak svému sokovi v úspěšném podnikání.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele