základní část, 2. kolo
22.08.2021 12:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sebastian Haller (© AFP)

Ajax utrpěl první ztrátu, tradičně ho obralo Twente

Mistrovský Ajax se tentokrát výhry nedočkal a přestože na začátku druhého poločasu vedl gólem Sébastiena Hallera, musel se spokojit s remízou 1:1. Vyrovnání zařídil až čtyři minuty před koncem Robin Pröpper.

Prakticky každý rok dokáže Twente získat nad Ajaxem nějaké body a bude to platit i v sezoně 2021/2022. V Enschede sice měli hosté územní převahu, ale domácí tým byl o trochu pilnější ve střelbě. Z tohoto hlediska je remíza zasloužená. V sestavě domácích nechyběl ani český univerzál Michal Sadílek.

V prvním poločase udávali tempo hráči Ajaxu, ale s první gólovkou se vyrukovalo Twente. Ugalde si dobře naskočil na centrovaný balón a hlavou těsně minul Stekelenburgovu svatyni. O něco méně nebezpečný byl pokus Meniga, tady brankářská legenda Ajaxu nemusela vůbec zasahovat. Ajax se prokousával obranou Twente velmi složitě a jedinou stoprocentní šanci si vytvořil na sklonku prvního poločasu. Edson Álvarez měl na kopačce jasný gól, ale Unnerstall předvedl famózní zákrok.

Bezbrankový stav vydržel v Enschede do 51. minuty, než se prosadil Sébastien Haller. Měl poměrně jednoduchou úlohu, protože se k němu dostal odražený balón a trefit branku už byla hračka. Twente mělo na vyrovnání ještě spoustu času a poměrně často zkoušelo střílet. Menigův pokuse ze 73. minuty schoval do rukavic Stekelenburg. Ajax si zase vytvořil několik nebezpečných závarů, ale druhý gól nedal a v 86. minutě byl za to potrestán vyrovnávací brankou.

Robin Pröpper se uvnitř šestnáctky dostal k balónu a přízemní střelou do dolního růžku zařídil vyrovnání. Ajax ještě v nastavení zkoušel urvat vítězství na svojí stranu, ale proti byl Unnerstall. Brankář Twente předvedl po hlavičce Danila další skvělý zákrok.

Autor: Ondřej Linhart / livesport.cz, whooscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle Tipsportu to až tak těžká práce nebude. Hcs Ajax-3,5 kurz 5,06. Výhra přesně o 3 goly 5,1 .

Reagovat
smazaný uživatel

. No, nezávidím Arnheimu v příštím kole. Na fortuně se teprve ladí hcs, na tipáč se nemá cenu ani dívat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele