základní část, 10. kolo
24.10.2021 16:45 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax opět řádil a ve šlágru podzimní části deklasoval PSV vysoko 5:0

Ajax se v poslední době rozstřílel a nachází se ve vynikající formě, kterou potvrdil i v nejdůležitějším utkání podzimní části proti eindhovenskému PSV a díky konstantnímu ofenzivnímu výkonu po celý průběh zvítězil vysoko v poměru 5:0. Díky osmému vítězství v této ligové sezóně si vytvořil na čele čtyřbodový náskok právě před svým nedělním rivalem a tím se tak lehce přiblížil k vytoužené obhajobě titulu.

Hosté naopak nedočinili čtvrteční prohru v Evropské lize s francouzským Monakem (1:2) a po obrovském debaklu disponují před třetím Utrechtem jen jednobodovým odstupem. Do nedělního šlágru přeci jen lépe vstoupili svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta a tlačili se na polovinu protivníka, jenomže k žádnému střeleckému pokusu se nedostali. První větší možnost se zrodila po necelých dvaceti minutách a hned byla gólová.

AFC se prosadilo zásluhou zkušeného Stevena Berghuise, jenž obdržel přesně načasovanou zpětnou přihrávku z levé strany od srbského šplímachra Dušana Tadiče a z první napálil balón přímo pod břevno. Hosté se ale v žádném případě nehodlali vzdát a krátce po odehrané půlhodině chtěli srovnat stav, avšak nebezpečný přímý volný kop Boscagliho parádně vyrazil Pasveer a následná tečovaná rána stejného hráče se pak mezi tři tyče nevešla.

V následujících minutách byl přeci jen nebezpečnější Ajax, který sice do konce první půle svůj náskok nenavýšil, ale zhruba po deseti odehraných minutách závěrečné části přidal svou druhou pojišťující trefu. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko odcentroval z levého křídla Tadič a na hranici brankového území našel hlavičkujícího francouzského kanonýra Sébastiena Hallera, jenž se trefil přímo k levé konstrukci a vsítil tak svou sedmou trefu ligové sezony.

Neuběhlo ani dalších deset minut a rozdíl ve skóre byl dokonce tříbrankový, PSV od tohoto okamžiku úplně odpadlo. Definitivní jistotu zajistil AFC brazilský talent Antony, když po rychlém přečíslení převzal míč od Hallera a z bezprostřední blízkosti překonal naprosto bezmocného gólmana Drommela. Výběr vedený koučem Erikem ten Hagem hrál ve zbývajícím průběhu v naprosté pohodě a do závěrečného hvizdu se prosadil ještě dvakrát.

V 76. minutě měl přesnou mušku osmadvacetiletý Davy Klaassen, neboť se po dobré práci Hallera dostal k odraženému míči a z dvanácti metrů ho usměrnil přesně do vzdálenějšího spodního růžku mimo dosah marně se natahujícího Drommela - 4:0. V nastaveném čase zaslouženě uzavřel gólový účet tohoto utkání aktivní Tadič, jelikož obdržel vynikající kolmici do běhu od střídajícího Schuurse, bez potíží obešel vyběhnutého Drommela a vzápětí neminul zcela odkrytou branku. Ajax se příště utká s Heraclesem, PSV bude mít co napravovat proti Twente.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, ajax.nl, psv.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude divadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Myšleno tak, že předchozí zápas s nějakým Utrechtem Ajax rupnul a ted udělá Eindhoven. Souhlasím s opisovačem z tipsportu 3,99-4,31. Ten nižší vyjde, kdo by jen tak rozdával kurz přes 4.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele