základní část, 8. kolo
03.10.2021 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Ajax v Eredivisie poprvé padl, doma nestačil na Utrecht

V Eredivisie doposud Ajax zaznamenal jedinou ztrátu, teď si na své konto připsal již druhou v pořadí. V podstatě se potvrdilo, že Utrecht mnohdy nepatří mezi jeho oblíbené protivníky, a podobně jako loni i v této sezóně ho doma skolit nedokázal. Ba co hůře, dokonce s ním padl, protože za celou dobu hry neskóroval, zatímco jeho sok díky Djangovi Warmerdamovi ano.

Domácí poprvé výrazněji zahrozili v 8. minutě, Tadič unikl po levé straně a následně na bližší tyčce hledal sbíhajícího si Hallera, ten však z blízkosti netrefil kýžený a chtěný prostor brány. Jinak každopádně, oproti předchozím utkáním, amsterdamský výběr směrem dopředu vážně nijak nezářil. Hosté v obraně působili kompaktně a pod větší tlak se vlastně nikdy nedostali.

Přece začal být Ajax alespoň po přestávce v ofenzívě aktivnější a vytvořil si slušné šance, ani jednu z nich ovšem v žádnou úvodní branku nepřetavil. V 53. minutě David Neres vyslal na zteč Mazraouiho, ten ale z úhlu na gólmana Paese nevyzrál. A hostující muž v rukavicích se následně pořádně zaskvěl, v krátkém sledu zlikvidoval dvakrát střelu Hallera a jednu Tadiče.

V 59. minutě se pokoušel změnit nerozhodný stav střídající Antony, nicméně jeho pokus bez závažnějších obtíží vyřešil Paes, v 63. minutě minul utrechtskou bránu hlavičkou Klaassen. A tak si poslední slovo mohli vzít právě Domstedelingen, to když Warmerdam převzal dlouhou přihrávku zprava od Q. Timbera a v 77. minutě usměrnil míč levačkou po zemi přesně k tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip. Ajax dá více golu v 10. kole Eindhovenu, než v tomto Utrechtu. I rozdíl bude vyžší.

Reagovat
smazaný uživatel

HÉREČKY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele