základní část, 7. kolo
25.09.2021 18:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Ajax očekávaně vyzrál na mdlý Groningen

Celkem devatenáct branek vsítili fotbalisté Ajaxu v posledních třech utkáních, v tom čtvrtém v pořadí zaznamenali další tři, kterými si došli pro očekávané vítězství nad Groningenem. I nadále tak domácí zůstávají na čele tabulky, doposud ze sedmi odehraných kol hned šestkrát slavili plný bodový zisk, přičemž jedinou ztrátu v podobě remízy si zapsali na půdě Twente.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga zkrátka jasně ukázali, že aktuálně jsou ve velké pohodě, a byť na první přesný zásah si museli počkat až do závěrečných pasáží první půle a náskok následně navyšovali až v té druhé, fakticky měli duel s Trots van het Noorden pod kontrolou. Družina kouče Dannyho Buijse zaznamenala svou třetí prohru v řadě, v tomto ročníku již svou čtvrtou.

Amsterdamský výběr od začátku zápasu držel více míč na kopačkách, snažil se tlačit dopředu, změna skóre se ovšem nekonala, poněvadž Antony v 17. minutě minul hlavou bránu, ve 28. minutě Martínez z vyložené pozice z šestnáctky trefil pouze stojícího soupeře Dammerse a ve 35. minutě po Blindově pokusu a zákroku gólmana Leeuwenburgha selhal z dorážky Tadič.

Až o pět minut později Ajax přece úspěšně udeřil. Berghuisův centr ze standardky sice nebyl povedený, míč se nicméně dostal opětovně k němu, dalším pasem už vyhledal Álvareze, jenž svou hlavičku umístil přesně ke vzdálenější tyčce. Zkraje druhého dějství se snažil překonat Leeuwenburgha taktéž Haller, jenže při hlavičkování si prostě nepočínal nejlepším způsobem.

Tlak domácích sílil a sílil, bylo evidentní, že hodlají zlomit odpor svého soka co nejrychleji. A i když v 54. minutě nepřelstil Mazraoui z blízkosti Leeuwenburgha, o pár chvil později Berghuis ze středu hřiště našel na pravé straně Antonyho, ten si poté seběhl za vápno a zacílil parádně k tyčce. Konečný stav pak ještě upravil Mazraoui po přesném uvolnění od Martíneze.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele