základní část, 9. kolo
21.11.2020 18:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Willem udolal konkurenční Venlo 2:1 a vzdálil se sestupovým příčkám

Tilburg po reprezentační přestávce zmobilizoval síly a tentokráte díky skvělému vstupu do sobotního zápasu přehrál Venlo nejtěsnějším poměrem 2:1. V tomto ročníku Eredivisie zaznamenal své druhé vítězství a s osmi body se bodově dotáhl na svého rivala, v tuto chvíli mu patří dvanácté místo. VVV naopak po páté porážce v sezóně kleslo na třináctou pozici a i přes houževnatý výkon nakonec na cenný bodový zisk nedosáhlo.

Svěřenci trenéra Adrieho Kostera začali naprosto skvěle a již po sedmi minutách hry šli do vedení ze své první vážnější příležitosti. Mike Trésor Ndayishimiye vybojoval ve středu hřiště míč a pak vymyslel naprosto geniální kolmici za obranu protivníka. Řecký kanonýr Vangelis Pavlidis si následně sám před brankářem Kirschbaumem věděl rady a bezpečně ho překonal přízemní střelou do levého spodního rohu.

Neuběhlo ani dalších jedenáct minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Opět v tom měl prsty Ndayishimiye, jenž nádherným centrem uvolnil na pravém křídle Görkema Saglama. Dvaadvacetiletý německý záložník si posunul balón blíže do středu a z patnácti metrů nádherně zavěsil k protější konstrukci, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Přesně v polovině úvodní dějství přidal třetí gól Tilburgu Pavlidis, ale jeho trefa nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu.

Ihned na to zahrozil na opačné straně van Crooij a levou tyč minul vskutku jen o několik decimetrů. Ve 34. minutě dokázal snížit ostrostřelec VVV Georgios Giakoumakis, který se v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže prosadil už poosmé a dotáhl se na čelo tabulky střelců, o vedoucí pozici se momentálně dělí s Brazilcem Danilem (Twente).

Pětadvacetiletý řecký forvard obdržel parádní dlouhý pas od Pachonika, poté si elegantně zpracoval míč a z bezprostřední blízkosti propálil naprosto bezmocného gólmana Brondeela. Hosté v dalším průběhu marně dobývali defenzívu protivníka, o vyrovnání se přeci jen mohli postarat ve čtvrté minutě nastavení. Jenomže obrovskou možností pohrdl John, jelikož v jasné pozici trestuhodně mířil příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele