základní část, 30. kolo
23.04.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem těsně udolal Waalwijk a přiblížil se tak k záchraně

Willem zabral v hodině dvanácté a po čtrnáctidenní přestávce vybojoval nesmírně důležité tři body proti konkurenčnímu Waalwijku. O svém úspěchu rozhodl necelých deset minut před přestávkou, kdy se prosadil jeden ze strůjců loňského úspěšného tažení Vangelis Pavlidis. Domácí celek zůstal na patnácté pozici s pětadvaceti body, RKC má na kontě o jeden bod více a patří mu čtrnácté místo.

Klub z Tilburgu si momentálně vytvořil tříbodový náskok na šestnáctou barážovou příčku Venla, nicméně čtyři kola před koncem ještě rozhodně nemá nic jistého. Hosté prohráli již potřetí za sebou a cestu za udržením prvoligové licence si opět komplikují. Svěřenci černohorského trenéra Željka Petroviče byli od samého začátku aktivnější a poprvé dostali míč mezi tři tyče již v 6. minutě, jenomže trefa Wriedta neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Zhruba v polovině úvodního dějství zahrozil Willem podruhé, ale tentokráte po rohovém kopu a hlavičce Van Beeka předvedl skvělý zákrok brankář Lamprou a balón směřující pod břevno odvrátil za svou branku. Klíčový okamžik této páteční předehrávky 30. kola byl k vidění v 54. minutě. Pavlidisovu tvrdou ránu z osmi metrů sice nejprve zablokoval spoluhráč Wriedt, řecký forvard se však dostal k následné dorážce a zblízka již rozvlnil síť.

Stejný hráč mohl ještě více uklidnit svůj výběr o třináct minut později, ovšem svým projektilem z hranice pokutového území pouze orazítkoval pravou konstrukci. Hosté se osmělili teprve v závěrečné čtvrthodině a o vyrovnání se mohli postarat v 81. minutě, nicméně když obrovskou možností pohrdl střídající Sow a z deseti metrů nevyzrál na gólmana Muriče, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele