základní část, 18. kolo
22.01.2021 20:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Zwolle přehrálo Willem o dvě branky díky bleskovému hattricku Ghoochannejhada

Willemu II nevyšel ani začátek druhé poloviny sezóny a i přes nadějný vstup do páteční předehrávky 18. kola nakonec podlehl konkurenčnímu Zwolle po výsledku 1:3. Situaci si výrazně zkomplikoval na konci úvodního dějství, kdy byl vyloučen autor jediného gólu celku z Tilburgu Kwasi Okyere Wriedt. V dresu PEC pak naskočil do druhého dějství íránský kanonýr Reza Ghoochannejhad a ten stihl hattrick za pouhých dvanáct minut.

Domácí tak stále zůstávají na šestnácté barážové příčce s deseti body a klidný střed tabulky se jim neustále vzdaluje, naopak svěřenci trenéra Johna Stegemana poskočili na jedenáctou pozici s dvaceti body. Willem přitom měl naprosto fantastický vstup do tohoto duelu a již po deseti minutách se dostal do vedení z první vážnější příležitosti. Přesnou mušku měl forvard Wriedt, neboť se po nezištné přihrávce od Řeka Pavlidise elegantně otočil s míčem.

Na hranici pokutového území poté měl dostatek prostoru ke střele a svým razantním přízemním projektilem nekompromisně překonal bezmocného brankáře Zetterera. Krátce po odehrané čtvrthodině mohl rychle odpovědět Mike van Duinen, jenomže ze středu šestnáctky soupeře hlavičkoval příliš vysoko. Následně se až do konce prvního poločasu nic zásadního nedělo, teprve v nastaveném čase se dopustil zkratu již zmiňovaný Wriedt.

Šestadvacetiletý Ghaňan totiž nevybíravě přišlápl kotník Van Duinenovi a rozhodčí Van der Eijk mu nekompromisně ukázal červenou kartu. PEC ve druhém poločase ožilo a vyrovnání se dočkalo v 58. minutě. Ghoochannejhad po dvanácti minutách strávených na trávníku získal odražený balón na levé straně a z mírného úhlu propálil marně se natahujícího gólmana Brondeela. Neuběhly ani další čtyři minuty a stejný hráč otočil vývoj.

Tentokráte se po precizním sklepnutí od Reijnderse opřel do míče z dvanácti metrů a po zemi ho usměrnil do pravého spodního rohu. Ghoochannejhad zakončil své úchvatné představení v 70. minutě. Selahi těsně předtím povalil k zemi Huibertse a Van der Eijk okamžitě ukázal na penaltový puntík. Ghoochannejhad zvolil hodně netradiční zakončení doprostřed branky, i přesto rozvlnil síť kolem překvapeného Brondeela.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele