základní část, 4. kolo
04.10.2020 14:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Feyenoord dominoval, houževnatý Willem přehrál o tři branky

Feyenoord zvládl utkání na půdě nevyzpytatelného Tilburgu, a i když velmi brzy prohrával, tak nakonec odjíždí do Rotterdamu s přesvědčivým vítězstvím 4:1. Jeho ústřední postavou se znovu stal kapitán Steven Berghuis, který skóroval hned dvakrát a se šesti trefami vévodí tabulce střelců o dva góly před Georgiosem Giakoumakisem z Venla. Willemu patří jedenácté místo se čtyřmi body, hosté se s deseti body vyhoupli do čela Eredivisie.

V tuto chvíli mají na kontě stejný počet bodů jako druhé PSV a třetí Heerenveen, první místo jim náleží díky velmi příznivému skóre 11:4. Přitom mírný outsider nedělního klání nezačal vůbec špatně a ve 13. minutě šel do překvapivého vedení, protože opět řecký talent Vangelis Pavlidis. Jednadvacetiletý útočník se po rohovém kopu z levé strany od Holména zjevil v brankovém území protivníka a zblízka nasměroval balón přímo pod břevno.

Nicméně svěřenci trenéra Dicka Advocaata na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a přesně v polovině první půle srovnali stav. Krásné sólo předvedl Ridgeciano Haps, jenž na levém křídle uvolnil Portugalce Carlose Teixeiru. Ten pak zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování právě nabíhajícího Hapse, který se štěstím zamířil do pravého spodního rohu. Zhruba deset minut před poločasovou pauzou chtěl otočit vývoj Bryan Linssen.

Jeho pokus z pěti metrů však nebyl příliš přesný a směřoval doprostřed branky, kde stál připravený brankář Ruiter. Devětadvacetiletý záložník se přeci jen prosadil tři minuty po změně stran, jelikož po tečované ráně Diemerse stanul sám před Ruiterem a zblízka ho nekompromisně propálil - 1:2. Hosty tento moment evidentně povzbudil a v 56. minutě definitivně rozhodli, třetí pojistku totiž přidal právě Berghuis.

Na levé straně převzal míč Teixeira, zpětnou pobídkou uvolnil na hranici pokutového území osamoceného spoluhráče a závěrečná přízemní střela skončila v protějším rohu mimo dosah domácího strážce. Po necelé hodině dvakrát neuspěl Linssen, neboť ho nejprve famózně vychytal Ruiter a poté pálil o pár decimetrů nad břevno, asi čtvrthodinu opřed závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet Berghuis krásným obloučkem doprostřed prázdné branky po obrovské hrubce v rozehrávce v podání Ruitera.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, whoscored.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dám na bookmakera, snad nehulil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele