základní část, 20. kolo
31.01.2021 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II pod novým trenérem konečně zvítězil, když zdolal Emmen

Emmen se v tomto ročníku Eredivisie dál trápí a nyní v klíčovém duelu s konkurenčním Willemem II opět neuspěl, neboť kvůli špatné koncovce prohrál 0:2. Hosté tak nevyhráli ani ve svém dvacátém zápase tohoto ročníku a jsou stále beznadějně poslední osmnáctí s pouhými šesti body na kontě, za sedmnáctým Den Haagem momentálně zaostávají o bodů pět. Domácí naopak přerušili svou šňůru deseti ligových utkání bez vítězství.

Celek z Tilburgu reagoval v průběhu tohoto týdne na hodně nepříznivou situaci výměnou trenéra, Adrieho Kostera nahradil nedávný asistent Feyenoordu Željko Petrović a černohorský rodák okamžitě zažil vítěznou premiéru, jeho svěřenci se prozatím posunuli na šestnáctou barážovou příčku se třinácti body. Hosté přitom drželi míč téměř z pětašedesáti procent a vytvořili si i více střeleckých pokusů, jenomže nebyli produktivní.

Emmen začal aktivněji a v úvodní desetiminutovce si vytvořil dvě slibné šance kapitán Michael de Leeuw, ovšem nejprve svým volejem mířil o více jak metr vedle vzdálenější konstrukce a pak u bližší tyče tečoval míč o decimetry vedle. Přesně po odehrané půlhodině zahrozil v hostujícím dresu také Frei, jenomže jeho střela z obrovské vzdálenosti letěla o malý kousek mimo prostor tří tyčí.

Do té doby nevýrazní domácí skórovali z ničeho nic necelých deset minut před přestávkou. Köhlert obdržel balón na levou stranu pokutového území a napříč šestnáctkou našel u protější tyče nabíhajícího Ché Nunnelyho, jenž zblízka snadno rozvlnil síť. Celek z Tilburgu vstoupil skvěle také do druhého dějství a ani ne po dvou odehraných minutách pojistil svůj náskok zásluhou ghanského kanonýra Kwasiho Wriedta.

Ten se po rychlém brejku čtyři na čtyři zbavil svého bránícího strážce a z deseti metrů zamířil přímo do protějšího spodního rohu. Vzápětí mohl snížit De Leeuw, ale jeho projektil nebyl přesný, po necelé hodině hry se na opačné straně hned dvakrát vytáhl gólman Telgenkamp proti ranám Köhna s Wriedtem. S přibývajícím časem hrál Emmen na obrovské riziko a Willem mohl definitivně rozhodnout po rychlých protiútocích, avšak ani jeden zužitkovat nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele