základní část, 14. kolo
23.12.2020 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ajaxu se před Vánoci příliš nedařilo, uhrál jen plichtu s Willemem II

Hráči Ajaxu se sice stali podzimními mistry, neboť uhráli v závěrečném klání roku remízu, nutno však podotknout, že konečný výsledek určitě berou jako ztrátový. Willem II se před tímto soubojem nenacházel ani náhodou v nejlepším rozpoložení, prohrál ve čtyřech ligových případech za sebou, přesto proti nizozemskému gigantovi zaznamenal cenný úspěch.

Hosté v Tilburgu nepotvrdili svou parádní formu především v ofenzivě, vždyť v uplynulých třech zápasech Eredivisie a KNVB Beker nastříleli dohromady hned třináct branek. A byť se po poločase ujali vedení, domácí po přestávce dokázali srovnat. Náskok amsterdamského výběru na druhé PSV se tak v průběžném pořadí ztenčil na minimum, konkrétně na jeden bod.

Přitom vstup do tohoto měření sil de Godenzonen vyšel opravdu moc dobře. Když si totiž Antony po pobídce od Huntelaara narovnal míč na svou levačku a nasměroval ho do dolního rohu brány, zdálo se, že svěřenci trenéra Erika ten Haga rozjedou podobnou útočnou smršť, jako před pár dny na půdě Den Haagu. Chyba lávky. Willem II se zviklat zkrátka nenechal.

Ajax nepůsobil směrem dopředu v mnoha momentech tak svěžím dojmem, jako by už někteří jeho hráči mysleli na nadcházející vánoční svátky a toužebný odpočinek po velmi náročném podzimním programu. Jediným mužem, jenž jako další v rámci první půle donutil domácího gólmana Ruitera k zákroku, byl Tagliafico, a to zhruba deset minut před obrátkou.

I zkraje druhého dějství nebylo mužstvo kouče Adrieho Kostera, plnící jednoznačně roli outsidera, o nic horší než jeho protivník. A v 54. minutě se mu podařilo srovnat stav. Přihrávku Pavlidise protečoval trochu nešťastně bránící Tagliafico k nohám Wriedta, který pak nad ničím dlouho nepřemýšlel a po otočce zamířil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce.

Od té doby se Willem II soustředil hlavně na bránění aktuálního výsledku, a protože přežil některé další šance Ajaxu, jako teprve třetí klub ligy v letošní sezóně obral o body současného lídra. Svou možnost totiž třeba neproměnil Tadić, jenž trefil brankovou konstrukci, ani pak jeho spoluhráči Promes, jenž mířil do zámezí, a Ekkelenkamp, jehož hlavičku lapil Ruiter.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele