základní část, 21. kolo
24.02.2021 16:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem se po vypjatém střetnutí rozešel smírně s konkurenčním Den Haagem

Willem se ve středeční dohrávce 21. kola utkal s Den Haagem a jednalo se o nesmírně důležitý zápas v boji o holé přežití, podle toho také vypadal průběh. Kromě dvou vstřelených branek z pokutových kopů se urodily i dvě červené karty a především ve druhém poločase byla na obou soupeřích znát citelná nervozita. Remíza 1:1 v podstatě nic neřeší, oba týmy mají na kontě čtrnáct bodů a celek z Tilburgu je stále šestnáctý jen díky lepšímu skóre.

Hosté od konce prvního poločasu hráli v oslabení a soupeř toho využil ihned po změně stran. Nicméně houževnaté ADO krátce po odehrané hodině vyrovnalo a necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem se srovnaly také síly na trávníku. Hosté začali odvážněji a první větší možnost si vypracovali již po necelých dvou minutách, jenomže pokus Kramera ze střední distance letěl o kousek vedle levé konstrukce.

Domácí z ničeho nic rozvlnili síť po necelých dvacet minutách hry, ovšem jejich trefa neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Den Haag měl lehce navrch i v následujícím průběhu a zhruba pět minut před poločasovou přestávkou zahrozil Kishna, ale ani on prostor tří tyčí netrefil. Svěřenci trenéra Ruuda Brooda si výrazně zkomplikovali situaci ve 42. minutě.

Tomislav Gomelt se totiž dopustil nevídaného zkratu, jelikož přišel o míč v souboji s Wriedtem a pak ho naprosto zbytečně atakoval v blízkosti středového kruhu, rozhodčí Mulder naprosto po zásluze vytáhl přímou červenou kartu. Tři minuty po přestávce zažili hosté další pohromu. Kramer totiž ve vlastní šestnáctce velmi nešikovně podrazil Spieringhse a Mulder bez jakýchkoli pochyb ukázal na penaltový puntík.

K němu se postavil Mike Trésor Ndayishimiye a nezaváhal, balón poslal doprostřed branky mimo dosah bezmocného brankáře Fraisla. Hosté se dočkali kýženého gólu v 62. minutě taktéž z penalty. Heerkens nešťastně nakopl Kramera a nabídnutou možností nepohrdl Shaquille Pinas, neboť se trefil přímo do levého spodního růžku. O třináct minut později byl vyloučen Jordens Peters, jenž obdržel druhou žlutou kartu v utkání za bezohledný zákrok na Arweilera, pak se až do závěrečného hvizdu nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele