základní část, 21. kolo
09.03.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Sparta zvládla důležitou dohrávku s Venlem a přiblížila se k záchraně

Venlo prohloubilo své trápení v nejvyšší nizozemské soutěži a prohrálo už pošesté za sebou, jeho cesta za pohodlným udržením se tak stále komplikuje. VVV se podruhé za sebou muselo obejít bez suverénně nejlepšího střelce Eredivisie Giakoumakise a znovu neskórovalo, konkurenční Spartě proto podlehlo nejtěsnějším poměrem 0:1. Hosté přerušili svou sérii osmi ligových duelů bez výhry a tabulkou se posunuli na dvanácté místo se sedmadvaceti body.

Svěřenci trenéra Hanse de Koninga tentokráte nepředvedli špatný defenzivní výkon a se svým rivalem sehráli vyrovnanou partii, ovšem o body je připravila vlastní branka Kristophera Da Gracy zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. V tuto chvíli zůstávají na patnácté příčce s dvaadvaceti body a před šestnáctým Willemem disponují nicotným čtyřbodovým náskokem. Tato dohrávka 21. kola podle očekávání nepřinesla příliš ofenzivní průběh.

V úvodní půlhodině hrály oba celky opatrně a nevytvářely si téměř žádné střelecké pozice. Teprve poté se zjevil v nadějné šanci John, nicméně se zakončením váhal tak dlouho, až byl zablokován. Ve 42. minutě poprvé zahrozil i rotterdamský klub. Harroui obdržel famózní přihrávku do pokutového území protivníka a po elegantním zpracování mířil po zemi k pravé konstrukci, avšak proti byl brankář Kirschbaum, jenž předvedl brilantní zákrok.

Zhruba deset minut po změně stran předvedl úchvatnou individuální akci aktivní John a poté vystřelil ze střední distance, ale gólman Okoye byl pozorný a jeho ránu odvrátil daleko od své branky. Ihned na to nebezpečné hlavičkoval Vito van Crooij, jenže na Okoyeho si zblízka nepřišel a hostující strážce tak podruhé podržel svůj tým. Domácí neproměnili svou největší příležitost v 66. minutě.

V ní se znovu objevil střídající útočník Van Crooij, bohužel pro něj orazítkoval pouze levou konstrukci. Rozhodující okamžik se zrodil za další čtyři minuty. Po zpětné nahrávce z levého křídla se Da Graca snažil odkopnout míč do bezpečí, jenomže velmi smolně se trefil k protější tyči mimo dosah bezmocného Kirschbauma. Necelých deset minut před závěrečných hvizdem chtěl definitivně pojistit výhru Sparty Fortes, a i když napálil levou tyč, tak mu to vzhledem ke konečnému výsledku vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele