základní část, 17. kolo
17.01.2021 14:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Heerenveen znovu nevyhrál, ve Venlu zachraňoval alespoň remízu až v závěru

Heerenveen pokračuje ve svém trápení a ani na půdě podceňovaného Venla rozhodně nenaplnil papírové předpoklady. Z vítězství v Eredivisii se naposledy radoval začátkem listopadu proti rotterdamské Spartě a po dalším zaváhání nevyhrál v nejvyšší nizozemské soutěži již podesáté v řadě. Domácí se dostali do vedení zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, SC se povedlo umazat manko až v 89. minutě.

VVV naopak potřetí za sebou bodovalo a po dvou předchozích výhrách se opět alespoň trochu přiblížilo ke klidnému středu tabulky, momentálně mu patří čtrnáctá pozice se šestnácti body. Hosté se osamostatnili na osmé příčce s dvaadvaceti body. Přitom mírný favorit na trávníku dominoval, míč držel z více jak šedesáti procent a k tomu svého nedělního soupeře vysoko přestřílel, bohužel už poněkolikáté ho zradila koncovka.

První poločas probíhal spíše v opatrnějším duchu, na první větší příležitost se čekalo téměř až do samotného konce. Teprve ve 43. minutě chtěl otevřít gólový účet Henk Veerman, který se opřel do balónu z první, nicméně brankář Kirschbaum si dokázal poradit s jeho přízemním projektilem směřujícím doprostřed branky. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém dějství, outsider tohoto duelu z ničeho nic udeřil v 78. minutě.

Joshua John převzal balón na levém křídle, vzápětí si ho navedl blíže do středu hrací plochy a z hranice šestnáctky překvapivě vystřelil. Jeho nádherná rána se odrazila od spodního okraje břevna a zapadla do sítě nad plachtícím gólmanem Mulderem. Heerenveen se však v žádném případě nevzdal a o tři minuty později byl blízko k okamžitě odpovědi, ale Henk Veerman ve vyložené možnosti selhal a míč trestuhodně uklidil těsně vedle levé konstrukce.

Svěřenci kouče Johnnyho Jansena s přibývajícím časem zvyšovali obrátky a zaslouženého gólu se dočkali minutu před koncem základní hrací doby. Střídající švédský forvard Benjamin Nygren si chytře vyměnil míč se Siemem de Jongem a poté ho z deseti zakroutil přesně do vzdálenější šibenice, Kirschbaum se natahoval marně. Heerenveen ještě hodlal otočit vývoj v dlouhém nastavení, jenomže další gólovou možnost si již nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele