základní část, 19. kolo
27.01.2021 20:00 CET
4 : 1
(3:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo opět vyhrálo díky čtyřem brankám fenomenálního Giakoumakise

K největšímu dosavadnímu překvapení tohoto kola došlo ve Venlu, kde domácí výběr zaskočil favorizované Vitesse a po výhře v poměru 4:1 mu uštědřil vůbec největší porážku tohoto ročníku Eredivisie. V domácím dresu opět řádil kanonýr Georgios Giakoumakis, který vsítil všechny čtyři trefy svého výběru a upevnil si suverénní vedení v tabulce střelců celé soutěže. Na kontě má již dvacet gólů, druhý v pořadí na něj ztrácí propastných devět branek.

Giakoumakis navíc stihl vstřelit čtyři zásahy během jednoho utkání už podruhé v sezóně, v polovině ledna totiž stejným způsobem zdecimoval zachraňující se Den Haag. VVV i díky němu zvítězilo počtvrté z předchozích pěti duelů a poskočilo na dvanáctou pozici s dvaadvaceti body, SBV naopak po pěti předchozích výhrách selhalo a kleslo na třetí místo s jednačtyřiceti body o dva body za druhé PSV.

Domácí byli aktivnější od samého začátku a již v úvodní čtvrthodině si vytvořili dvě nadějné možnosti, avšak se střelami Giakoumakise i Donise si poradil připravený brankář Pasveer. Šestadvacetiletý řecký klenot se poprvé prosadil v 16. minutě. Po centru od Machacha si seběhl před hranici brankového území a prudkou hlavičkou snadno rozvlnil síť. Stejný hráč podruhé skóroval o dvanáct minut později.

V tomto případě se trefil téměř z totožné pozici, po dalším skvostném pasu Machacha usměrnil hlavou míč z pěti metrů do pravého spodního růžku. Giakoumakis zkompletoval hattrick za pouhých sedmadvacet minut těsně před přestávkou. Potřetí v tomto utkání obstaral finální přihrávku Machach, Giakoumakis si pak všimnul lehce vyběhnutého Pasveera a z mírného úhlu fantasticky zakroutil balón do vzdálenější šibenice - 3:0.

Hosté po změně stran zabrali a snažili se snížit. Nejprve pálil těsně nad břevno střídající Touré, vzápětí hlavičkoval do břevna Tannane. Útočník s marockými kořeny neměl štěstí ani za dalších pět minut, když znovu orazítkoval horní tyčku. Klubu z Arnhemu svitla naděje na bodový zisk přesně po odehrané hodině, jelikož devatenáctiletý albánský útočník Armando Broja převzal zpětnou nahrávku od Opendy a z osmi metrů zavěsil pod břevno.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl dokonce snížit na rozdíl jediného gólu aktivní Tannane, nicméně jeho projektil zblízka odvrátil famózní gólman Kirschbaum na tyč. Ihned nato však definitivně rozhodl nezastavitelný Giakoumakis, neboť po rohovém kopu Van Crooije hlavičkoval přímo k levé konstrukci. V samém závěru mohli hosté kopat penaltu za ruku Posta, ovšem rozhodčí Lindhout ji po přezkoumání videozáznamu přeci jen odvolal.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele