základní část, 13. kolo
19.12.2020 18:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Twente zdolalo Venlo o jednu branku a stále tak atakuje čelo tabulky

Twente se dokázalo oklepat z nedávného neúspěchu v Alkmaaru (1:3) a tentokráte splnilo úlohu favorita na půdě trápícího se Venla, když zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1. Svou jedenáctou trefu v této ligové sezóně vsítil Brazilec Danilo, který se tak osamostatnil na čele tabulky střelců. FC se prozatím udrželo na šestí pozici se čtyřiadvaceti body, VVV po třetí porážce v Eredivisii za sebou kleslo na patnáctou příčku s devíti body.

Domácí se přeci jen mohli spolehnout na svého řeckého kanonýra Giakoumakise, jenž dokázal rozvlnit síť po deseti odehraných minutách, jenomže jeho gól nebyl platný kvůli zřetelnému ofsajdu. Přesně v polovině úvodního dějství byl hodně vidět český krajánek ve službách celku z Enschede Václav Černý, který se po výtečném sólu probil až do šestnáctky soupeře a pak razantně vypálil, nicméně brankář Kirschbaum míč brilantně vyrazil.

Hosté se dostali do vedení ve 27. minutě a prsty v tom měl opět Černý. Ten se na pravé straně dostal k odraženému balónu a zpětně ho poslal na kopačku Danila, jehož přízemní střela z první zapadla přímo do vzdálenějšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Rona Janse od tohoto okamžiku vyvinuli na Venlo obrovský tlak a ještě do přestávky mohli svůj náskok navýšit. Nejprve spálil obrovskou možnost Ebuehi, jelikož zcela osamocen pálil příliš vysoko.

Vzápětí se po rohovém kopu dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Menig, avšak z bezprostřední blízkosti na famózního Kirschbauma nevyzrál. Necelých deset minut před přestávkou poprvé zahrozil Luka Ilić, jeho dělovku z dvanácti metrů zastavila až horní tyč. Ve 42. minutě napřáhl z deseti metrů aktivní Menig a krásně mířil do levé šířence, ovšem s dalším perfektním zákrokem se vytáhl domácí strážce.

Twente přidalo druhou pojistku krátce po hodině hry. Po chybě v defenzívě Venla získal míč Ilić a z osmnácti metrů nádherně zavěsil do protějšího horního růžku. Venlo vykřesalo naději na bodový zisk v 70. minutě, po přímém volném kopu z levé strany stanul v brankovém území Evert Linthorst a hlavičkou zblízka překonal bezmocného gólmana Drommela. O čtvrthodiny později chtěl dokonce vyrovnat Kum, ale když mířil vedle levé tyče, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele