základní část, 26. kolo
13.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta podruhé v řadě vyhrála a udělala další důležitý krok k záchraně

Hráči Sparty se ještě před pár týdny nacházeli v krizi a až nebezpečně blízko se přibližovali k sestupovému pásmu, avšak tentokráte potřetí za sebou neprohráli a z toho podruhé v řadě dosáhli na plný bodový zisk. Po nerozhodném výsledku s Emmenem (1:1) zdolali v úterní dohrávce Venlo (1:0) a teď si vyšlápli na dalšího konkurenta z Waalwijku, kterého díky zlepšenému druhému poločasu přehráli v poměru 2:0.

Rotterdamský celek tak zůstává na dvanácté pozici se třiceti body a nachází se v blízkosti vytouženého středu tabulky, před šestnáctou barážovou pozici Willemu II stále disponuje devítibodovým náskokem. Hosté si naopak výrazně zkomplikovali svou situaci, v Rotterdamu za celých devadesát minut jedinkrát nevystřelili mezi tři tyče a patří jim čtrnácté místo s třiadvaceti body, na rivala z Tilburgu proto drží už jen dvoubodový náskok.

Toto sobotní utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, Sparta zamířila přímo na branku třikrát a hned dvakrát rozvlnila síť. Úvodní poločas v podstatě nic zajímavého nepřinesl, svěřenci trenéra Henka Frasera vsítili klíčovou branku v 57. minutě, kdy se vůbec poprvé v dresu Sparty prosadil zkušený třicetiletý obránce Tom Beugelsdijk.

Dlouholetý defenzivní štít Den Haagu se uvolnil po přímém volném kopu Duartejho z pravého křídla a povedenou hlavičkou z hranice brankového území zavěsil pod břevno, brankář Lamprou i přes pohotový zákrok nakonec nezabránil míči v cestě do vlastní branky. Waalwijk byl v ofenzívě naprosto bezzubý až do závěrečného hvizdu a domácí výběr definitivně pojistil svůj náskok ve třetí minutě nastaveného času.

Do černého zamířil záložník Bryan Smeets, jenž po rychlém brejku obelstil vyběhnutého Lamproua a pak po dlouhém třicetimetrovém sólu snadno trefil zcela prázdnou branku. Sparta v příštím kole zavítá do Almela, kde se střetne s místním Heraclesem, RKC bude mít co napravovat proti Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele