základní část, 28. kolo
03.04.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Setnutí bývalého zaměstnavatele: Thy dvěma góly přispěl k výhře Sparty nad Zwolle

Zwolle rozhodně není v tom nejlepším rozpoložení. Spíše se začíná připravovat na sezónu další, několika hráčům oznámilo, že jim nebude prodloužený kontrakt, kormidla se přitom v nevábném stavu chopil kouč Bert Konterman, pod jehož vedením prohrálo mužstvo už potřetí z posledních čtyř utkání. Tentokráte po přestřelce nesebral žádné body na hřišti Sparty.

Přitom ani aktuální lodivod PEC se příští ročník rovněž neobjeví ve výběru, v klubu je pouze dočasně a nahradí ho jistě staronový Art Langeler. Že by nicméně mohli hosté vyloženě již teď přemýšlet o měsících následujících, to se říci nedá, neboť ligová záchrana není definitivně vyřešenou záležitostí. K té se naopak zásluhou nynějšího výsledku přiblížili právě domácí.

Družstvo trenéra Henka Frasera vstoupilo do střetnutí aktivně a po třech minutách hry se po zakončení Burgera třásla branková konstrukce. O pár chvil později však byla Sparta přece jen produktivnější, a byť ještě Harroui nestřílel dobře, od jeho nohou se míč dostal k Pintovi, jenž z blízkosti snadno překonal brankáře Mouse. Zwolle poprvé skórovalo až ve druhém dějství.

Centr Misidjana z rohového čtvrtkruhu v 52. minutě vyhledal na bližší tyčce van Polena a po teči bránícího Beugelsdijka se balón ocitl za brankovou čárou. O jedenáct minut později bylo na hostující straně ještě veseleji, protože Tedič, jenž kvůli zdravotním problémům zasáhl letos do hry jen sporadicky, poslal svůj tým do vedení po přesně umístěné střele zpoza vápna.

V poslední čtvrthodince však patřilo klání domácím, a to především zásluhou jednoho muže. O vyrovnání se postaral v 75. minutě Thy, který zužitkoval pokutový kop, nařízený za hru rukou Huibertse ve vlastním pokutovém území, a své dílo poté proti svému ještě loňskému zaměstnavateli dokončil v samotném nastavení, to když hlavou využil pasu zleva od Meijerse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele