základní část, 22. kolo
13.02.2021 14:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fortuna vyhrála nad Spartou poprvé od roku 2014, rozhodující trefu zaznamenal Polter

Fortuna napravila svůj minulý výsledkový nezdar proti Heraclesu a v Rotterdamu oplatila svému protivníkovi porážku z první poloviny sezóny. Sparta, jejíž střetnutí proti Venlu se naposledy odložilo kvůli nevlídnému počasí, pouze protáhla svou sérii bez výhry už na pět zápasů v řadě, ba co hůře, utrpěla za toto období od půlky ledna celkově svou třetí prohru.

Možná že domácí v úvodních pasážích hry produkovali více střeleckých pokusů, když už se však celek ze Sittardu do nějaké šance dostal, opravdu stála za to. Třeba jako v 11. minutě zásluhou často aktivního Lisandra Semeda, který napřáhl svou pravačkou, nicméně brankář Okoye jeho pokus zastavil pohotovým zákrokem. Kapituloval poprvé až ve 23. minutě.

Fortuna podnikla rychlý kontr, Flemming nahrál ze středu hrací plochy do ještě lepší pozice naběhnuvšímu Lisandrovi Semedovi, ten se ocitl v pokutovém území zcela nehlídaný, a tak velmi snadno skóroval. O osm minut později každopádně bylo srovnáno, z blízkosti se prosadil Gravenberch, jenž se dobře zorientoval a nártem dotlačil merunu za brankovou čáru.

Hosté lépe zvládli vstup do druhého poločasu, centr Seuntjense zužitkoval hlavou Polter, byť si Okoye na balón sáhl, a těsný náskok pak udrželi až do závěrečného hvizdu sudího van den Kerkhofa. Sparta působila v útoku mdlým dojmem, gólman van Osch toho vážně nemusel řešit moc. V 54. minutě mimochodem mohl zase zacílit Lisandro Semedo, pálil ale do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele