základní část, 13. kolo
19.12.2020 16:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Groningen vyhrál počtvrté za sebou a opět se tak přiblížil k čelu tabulky

Groningen dokázal potvrdit skvělou formu na ligové scéně a po výhře 3:2 se tak oklepal i z úterní porážky v národním poháru na půdě posledního celku tabulky Emmenu (1:2). Rotterdamský celek se výrazně zvedl a v předchozích pěti střetnutích hned čtyřikrát zvítězil, ovšem nyní hlavně kvůli dvěma brankám hostujícího Jørgena Stranda Larsena nakonec na svého rivala nestačil. V tabulce zůstává na deváté pozici s patnácti body.

FC v Eredivisii momentálně bodovalo naplno již počtvrté za sebou a s úctyhodnými šestadvaceti body se posunulo na parádní pátou pozici jen o skóre za třetí Feyenoord. Úvodní čtvrthodina probíhala v opatrnějším duchu, pak z ničeho nic udeřili hosté. Do vedení je dostal Wessel Dammers, jelikož se po rohovém kopu z levé strany a reflexivním zákroku brankáře Okoyeho dostal k dorážce a zblízka napálil balón do zcela odkryté branky.

Sparta od tohoto okamžiku přeci jen zabrala a síť se jí povedlo rozvlnit přesně po odehrané půlhodině, nicméně gól Duarteho nemohl platit kvůli těsnému ofsajdu. Svěřenci trenéra Henka Frasera se dočkali kýženého vyrovnání asi deset minut před přestávkou, kdy po přenesení hry na pravou stranu vyslal křižnou přihrávku z první Abels a na zadní tyči stanul osamocený kanonýr Lennart Thy, jenž překonal pozdě se přesouvajícího gólmana Padta.

Do druhého dějství vstoupil aktivněji Groningen a ztracené vedení si vzal zpět v 53. minutě. Parádní pas do pokutového území protivníka poslal El Hankouri a nabíhající Larsen pohotově zavěsil k pravé konstrukci, Okoye byl naprosto bezmocný. Domácí se předčasně radovali z druhého vyrovnání za další dvě minuty, tentokráte vinou ofsajdového postavení nebyla uznána trefa Smeetse.

Po necelé hodině hry napřáhl ze střední vzdálenosti Auassar a ke skórování mu vskutku nechybělo příliš mnoho, neboť levou tyč minul jen o několik decimetrů. Hosté se uklidnili asi dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svou druhou branku sobotního duelu přidal hrdina Larsen, který po pobídce od Gudmundssona zamířil snadno doprostřed branky do protipohybu Okoyeho. Sparta sice ještě snížila v 80. minutě díky nekompromisní ráně střídajícího Woutera Burgera přímo pod břevno, ale na více se už nezmohla.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, sporttube.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele