základní část, 4. kolo
04.10.2020 14:30 CET
4 : 4
(0:4)

Reportáž

Sparta po neuvěřitelném výkonu ve druhém poločase remizovala s Alkmaarem 4:4

Naprosto neskutečný průběh byl k vidění v Rotterdamu, kde místní Sparta vybojovala svůj premiérový bod této sezóny, i když zhruba po odehrané půlhodině by si na ní vsadil jen opravdový hazardér. Vysoce favorizovaný Alkmaar totiž vedl ve 33. minutě o čtyři branky, po změně stran ale naprosto zkolaboval. V 85. minutě přišel o vyloučeného brankáře Bizota, poté inkasoval z pokutového kopu a vyrovnávací trefu obdržel v 90. minutě.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma podruhé za sebou přišli o vítězství v samém závěru, v tomto ročníku Eredivisie stále ještě nevyhráli a se třemi nerozhodnými výsledky na kontě jsou až třináctí. Domácí celek opustil poslední pozici a patří mu sedmnácté místo, tento nedělní duel mu rozhodně může pomoci po psychické stránce. Přitom od úvodního hvizdu nic nenasvědčovalo tomu, že by AZ mělo se svým konkurentem jakékoliv problémy.

Do vedení se dostalo po devíti odehraných minutách, kdy se po parádním centru Karlssona z pravé strany zjevil u vzdálenější tyče Zakaria Aboukhlal a prudkou hlavičkou zamířil přímo k bližší tyči kolem pozdě se přesouvajícího gólmana Van Leera. Ve 14. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, tentokráte po nečekané zpětné přihrávce Koopmeinerse vracel před branku Karlsson a osamocený Dani de Wit snadno napálil míč do odkryté branky.

Za dalších pět minut to s domácími vypadalo ještě hůře, podruhé v tomto střetnutí skóroval Aboukhlal. Teprve dvacetiletý útočník využil obrovské hrubky v rozehrávce od Fortese, který ho nechtěně vyslal do stoprocentní možnosti a pak po zemi zamířil mezi nohy bezmocného Van Leera - 0:3. Ihned na to orazítkoval břevno aktivní Karlsson, krátce po půl hodině hry se již zdálo být definitivně rozhodnuto, neboť se podruhé prosadil taktéž De Wit.

Ten si po přímém volném kopu Midtsjøa seběhl k zadní tyči a chytrou hlavičkou z ostrého úhlu zamířil do protipohybu domácího strážce. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou došlo k velmi důležitému okamžiku, i když za tohoto stavu to rozhodně tak nevypadalo. Po centru Koopmeinerse zahrál nechtěně rukou Pinto a k nařízené penaltě se postavil právě Koopmeiners, jenž však nečekaně selhal a svou bombou téměř přepůlil břevno.

V domácích dresech jakoby do druhého poločasu nastoupil zcela jiný tým. Snížit se mu povedlo v 57. minutě, jelikož po kuriózně nařízeném nepřímém volném kopu vypálil z hranice brankového území Abdou Harroui a propálil vše, co mu stálo v cestě. O sedm minut později napřáhl z úctyhodných pětatřiceti metrů Dirk Abels a jeho úchvatný projektil zaplachtil do bližší šibenice, špatně postavený Bizot se stačil pouze ohlédnout - 2:4.

Domácí strážce se dopustil další obrovské minely v 85. minutě. Po zpětné hlavičce Svenssona naprosto zbytečně sestřelil unikajícího Meijerse, rozhodčí Makkelie mu správně udělil druhou žlutou kartu a předčasně ho poslal do sprch. Mezi tři tyče se postavil náhradník Verhulst a na pokutový kop Lennarta Thye neměl nárok, protože německý forvard se nechytatelně trefil pod horní tyčku - 3:4. V 90. minutě zařídil konečnou remízu střídající Sven Mijnans, jehož skákavá rána z osmnácti metrů zapadla do levého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele