základní část, 9. kolo
22.11.2020 14:30 CET
6 : 0
(1:0)

Reportáž

Den Haagu výměna trenéra nepomohla, z Rotterdamu si odváží debakl

Domácí Sparta se před reprezentační přestávkou zlepšovala a vzrůstající formu nyní potvrdila na vlastním stadionu, když deklasovala trápící se Den Haag po výsledku 6:0. Díky druhému vítězství v tomto ročníku se posunula na desátou pozici s devíti body a oddálila se tak sestupovému pásmu. Den Haag nedávno opustil srbský kouč Aleksandar Ranković a nahradil ho Ruud Brood, jemuž premiéra tedy vůbec nevyšla.

ADO zůstává na šestnácté barážové příčce se čtyřmi body jen o bod před poslední Fortunou. Domácí hráli od samého začátku aktivněji a postupem času zvyšovali svůj tlak. První možnost si vypracovali necelých deset minut před přestávkou, kdy po křižné přihrávce do pokutového území pálil z první Abdou Harroui a levou tyč minul jen o několik decimetrů. Rotterdamský klub šel do vedení ve 43. minutě zásluhou Lennarta Thye.

Osmadvacetiletý německý forvard obdržel nádhernou zpětnou nahrávku od Abelse, s míčem se elegantně otočil a z dvanácti metrů krásně zavěsil do pravého spodního růžku. Domácí zvýšili svůj náskok osm minut po přestávce. Pinto vymyslel precizní centr od levého rohu pokutového území a za defenzivou protivníka našel zapomenutého Svena Mijnanse, jenž prudkou hlavičkou zamířil do protipohybu bezmocného brankáře Koopmanse.

Za další tři minuty měl přesnou mušku Harroui. Teprve dvaadvacetiletý záložník využil parádní spolupráce svých spoluhráčů a po finální pobídce Smeetse nemohl zblízka minout zcela odkrytý prostor tří tyčí - 3:0. V 59. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce čtyřbrankový, podruhé v tomto střetnutí skóroval Thy. Ten převzal balón od Duarteho a i v tísni z mírného úhlu se trefil k bližší konstrukci, při této trefě měl přeci jen trochu štěstí.

V závěrečné čtvrthodině se hned dvakrát prosadil střídající Mario Engels. Nejprve přidal pátou branku svého týmu po vynikající práci Meijerse podél brankové čáry a ve skluzu rozvlnil síť, v 85. minutě definitivně uzavřel gólový účet zápasu. Po dlouhém pasu z poloviny hřiště přihrával pod sebe, následně se ještě dostal k odraženému míči a z deseti metrů ho napálil k vzdálenější tyči mimo dosah zoufalého Koopmanse.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele