základní část, 16. kolo
14.01.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heerenveen opět neuspěl a s Waalwijkem pouze remizoval

Heerenveen pokračuje ve svém trápení nejvyšší nizozemskou soutěži a tentokráte si neporadil s podceňovaným Waalwijkem, se kterým získal pouze bod za nerozhodný výsledek 1:1. Momentálně nevyhrál na ligové scéně devětkrát za sebou a přímý postup do evropských pohárů se mu stále více vzdaluje, v tabulce mu patří devátá pozice s jednadvaceti body. RKC přerušilo svou sérii čtyř prohraných duelu za sebou a je patnácté se třinácti body.

Heerenveen přitom vstoupil do tohoto střetnutí naprosto fantasticky a hned svou první větší příležitost ze 7. minuty přetavil ve vedoucí gól. Po odvráceném centru z pravého křídla vybojoval míč Joey Veerman a nakonec tvrdě vypálil z hranice šestnáctky. Jeho dělovku vyrazil gólman Lamprou do strany, stejný hráč se opět dostal k balónu a pak ho zpětně předložil Henku Veermanovi, jenž z hranice brankového území skóroval elegantní patičkou.

Rozhodčí Van den Kerkhof ještě konzultoval celou situaci s VAR, ale branku nakonec uznal. Henk Veerman mohl přidat svůj druhý gól po necelých dvaceti odehraných minutách, ale tentokráte v jasné pozici selhal a pozorného Lamproua nepřekonal přízemní střelou směřující doprostřed branky. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, outsider tohoto čtvrtečního zápasu z ničeho nic vyrovnal v 56. minutě.

Na levém křídle odvedl skvělou práci Lutonda a jeho zpětná nahrávka propadla do volného prostoru až k Richardovi van der Vennemu, jenž z první z dvanácti metrů nekompromisně zamířil k levé konstrukci. Domácí si mohli vzít zpět své ztracené vedení přesně v polovině druhého poločasu, avšak střídající Nygren neseřídil svá mířidla přesně a z pokutového území protivníka mířil těsně vedle pravé tyče.

Naopak v samém závěru tohoto utkání chtěl Waalwijk otočit vývoj, ale když brankář Mulder skvěle zneškodnil nepříjemnou ránu právě střídajícího Damaşcana, tak se výsledek již nezměnil. Heerenveen se v následujícím kole pokusí konečně uspět, a to na půdě Venla, Waalwijk přivítá konkurenční Willem.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele