základní část, 30. kolo
24.04.2021 16:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Zwolle zaskočilo Heerenveen a díky výhře 2:0 má téměř jistou záchranu

Hráči Zwolle potvrdili dobrou formu z poslední doby a nyní získali třetí vítězství z předchozích čtyř zápasů. V Heerenveenu se postarali o překvapení a díky výhře 2:0 jsou jen malý krůček od záchrany. Tabulkou Eredivisie se posunuli na jedenáctou pozici s pětatřiceti body, a pokud Emmen nezvítězí v neděli nad Heraclesem, tak získají jistotu prvoligové licence i pro příští ročník. Naopak SC se opět vzdálila šance na evropské poháry.

Domácí výběr totiž nenavázal na minulý úspěch v derby s Groningenem (2:0) a na kontě má jen o dva body více než jeho sobotní protivník, v tuto chvíli mu stále patří desáté místo. Mírný favorit sice měl balón častěji ve svém držení a vytvořil si i více střeleckých pokusů, jenomže PEC ho vyškolilo z produktivity. Do vedení se dostalo z první vážnější akce utkání po necelé půlhodině hry.

Pelle Clement totiž předvedl krásnou individuální akci středem hřiště a nakonec se odhodlal ke střele z osmnácti metrů, jeho přízemní pokus nakonec zapadl do pravého spodního růžku kolem marně se natahujícího brankáře Muldera. Domácí od tohoto okamžiku přidali a necelých pět minut před přestávkou mohli srovnat, ale rána Siema de Jonga z hranice šestnáctky pouze orazítkovala pravou konstrukci.

SC se po změně stran snažilo hrát aktivně, avšak centry do pokutového území nedokázalo zužitkovat a střely z větší vzdálenosti neznamenaly pro hostující branku téměř žádné nebezpečí. Zwolle vsítilo druhou uklidňující trefu v 68. minutě. Právě Clement se postavil k přímému volnému kopu z levé strany a míč přesně posadil na hlavu Brama van Polena, jenž ho umístil přímo k protější tyči.

Heerenveen si nevytvořil žádnou gólovou možnost až do závěrečného hvizdu a v příštím kole bude mít co napravovat na půdě favorizovaného PSV. Zwolle zavítá do Arnhemu, kde bude chtít vyzrát na silné Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele