základní část, 19. kolo
27.01.2021 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Feyenoord vyhořel v Heerenveenu a boj o titul se mu proto vzdaluje

Heerenveen nevyhrál na ligové scéně jedenáctkrát za sebou, tentokráte však naprosto zaskočil favorizovaný Feyenoord, porazil ho hladce po výsledku 3:0 a v naprosto stejném poměru mu tak oplatil porážku ze vzájemného duelu z konce prosince. SC čekalo na výhru v Eredivisii téměř tři měsíce, nicméně teď stihlo vstřelit všechny tři své góly během úvodních padesáti minut.

Heerenveen proto zůstává v tabulce na deváté pozici s pětadvaceti body, svěřenci trenéra Dicka Advocaata jsou po třetí porážce za sebou pátí a jejich manko na druhé PSV činí už osm bodů. První dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, pak předvedl smělé sólo přes několik protihráčů Henk Veerman a nakonec byl zablokován v poslední možnou chvíli. Domácí přeci jen otevřeli gólový účet tohoto středečního utkání ve 28. minutě.

Naprosto geniální přihrávku za defenzívu soupeře vymyslel Kongolo a na levé straně uvolnil rozběhnutého Joeyho Veermana, jenž zhruba po patnáctimetrovém úniku chladnokrevně zavěsil pod břevno. Neuběhly ani další dvě minuty a náskok Heerenveenu zvýšil Pawel Bochniewicz. Čtyřiadvacetiletý polský obránce se po rohovém kopu a parádní teči od Dreševiće zjevil před zcela prázdnou brankou a z bezprostřední blízkosti ji neminul.

Hostům příliš nepomohla ani přestávka, Heerenveen totiž definitivně rozhodl o svém úspěchu v 50. minutě. Křižná přihrávka Henka Veermana z levého křídla propadla až k zapomenutému Mitchellu van Bergennovi, který po hezkém zpracování nekompromisně zakončil levačkou přímo k bližší konstrukci. Domácí nepolevovali ani v následujícím průběhu a svou čtvrtou branku mohli přidat krátce po odehrané hodině.

Aktivní Henk Veerman totiž vystřelil k pravé tyči, ale gólman Marsman tentokráte předvedl pohotový zákrok. Feyenoord lehce ožil až v závěrečné dvacetiminutovce a mohl alespoň snížit, jenže když Linssen pálil o kousek nad břevno a Prattovu ránu zneškodnil brankář Mulder, tak se výsledek již nezměnil. Heerenveen příště zavítá do Enschede a střetne se s místním Twente, rotterdamský klub bude mít co napravovat ve šlágru s PSV.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele