základní část, 32. kolo
08.05.2021 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Heerenveenu gól nepadl a domácím se tak vzdálila účast v pohárové Evropě

Hráči Heerenveenu nedokázali vyzrát na silný Utrecht a po bezbrankové remíze zůstávají v tabulce až na jedenáctém místě s devětatřiceti body, dvě kola před koncem ztrácejí na osmou pozici Sparty čtyři body a nyní to tak vypadá, že jim unikne i dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu. Hosté sice nenavázali na předchozí dvě výhry, nicméně situace se pro ně takřka nemění, neboť jim patří pohodlné šesté místo se ziskem jednapadesáti bodů.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho si jistojistě zahrají dodatečnou kvalifikaci nově vzniklé klubové soutěže, před sedmým Groningenem drží dostatečný pětibodový odstup a na pátý Feyenoord ztrácejí body čtyři. Tento sobotní duel se odvíjel spíše v poklidnějším tempu a první větší možnost se urodila až pět minut před přestávkou. Dostal se do ní Siem de Jong, jehož pěknou střelu směřující k levé konstrukci výtečně zlikvidoval gólman Oelschlägel.

Utrecht poprvé zahrozil v poslední minutě první půle, nicméně Sander van de Streek neměl potřebně štěstí a střelou z hranice pokutového území pouze orazítkoval levou tyč. Domácí se po změně stran snažili tlačit a blízko ke skórování byli po necelé hodině hry, jenomže ve vyložené možnosti selhal Mitchell van Bergen a sám před brankářem Mulderem pálil příliš vysoko.

Stejný hráč opět zahrozil zhruba deset minut před přestávkou, ale jeho bombu letící doprostřed branky zneškodnil Oelschlägel. Domácí přeci jen rozvlnili síť ve druhé nastavené minutě, avšak trefa Nygrena nakonec neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Heerenveen se v příštím kole ještě pokusí oživit svou naději na půdě zachraňujícího se Emmenu, Utrecht se střetne s rozjetou Spartou.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele