základní část, 25. kolo
06.03.2021 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Heerenveen s přehledem porazil Den Haag a posunul se do horní poloviny Eredivisie

Zachraňující se Den Haag nedokázal zvítězit ani ve svém jedenáctém ligovém zápase v řadě a nyní i přes houževnatý výkon prohrál v Heerenveenu po výsledku 0:3. V tabulce nejvyšší nizozemské soutěže mu proto stále patří sedmnácté místo s patnácti body a před posledním Emmenem drží už jen dvoubodový náskok, na šestnáctý Willem II ztrácí body tři. Heerenveen přerušil sérii tří porážek za sebou a nachází se na devátém místě s třiatřiceti body.

Svěřenci trenéra Johnyyho Jansena měli naprosto skvělý vstup do tohoto sobotního zápasu a už po necelých osmi minutách hry vedli. Siem de Jong se po zpětné nahrávce z pravé strany snažil najít svého spoluhráče, nicméně míč se k němu záhy vrátil a zkušený dvaatřicetiletý záložník ho poté nádherně umístil k protější konstrukci. Za další čtyři minuty mohl pojistit náskok favorita Bochniewicz, avšak z dobré pozice hlavičkoval příliš vysoko.

Hosté od tohoto okamžiku přidali a v následujícím průběhu si vytvořil dvě solidní příležitosti El Khayati, ale v obou případech pálil vedle levé tyče. Asi deset minut před přestávkou zkusil své štěstí také Kramer, jenže ani on do prostoru tří tyčí nezamířil. Po změně stran byl více vidět Heerenveen a v 51. minutě nebyl daleko od skórování Joey Veerman, jehož projektil z dvanácti metrů brilantně odvrátil na rohový kop pozorný brankář Fraisl.

Za dalších šest minut chtěl srovnat stav Adekanye, ovšem tentokráte se blýskl gólman Mulder a nebezpečnou hlavičku skvěle zneškodnil. Domácí vsítili druhou uklidňující trefu asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Úchvatnou individuální akci vymyslel Henk Veerman a nakonec se odhodlal i k zakončení, jeho fantastická rána zapadla do pravé šibenice a Fraisl neměl sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Domácí kapitán rozvlnil síť podruhé ani ne o dvě minuty později, jelikož po pobídce od jmenovce Joeyho Veermana nemohl minut zcela prázdnou branku, ale tento gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. Stejná spolupráce přeci jen zafungovala v 89. minutě, když se do role nahrávače vžil Henk Veerman a přesně načasovanou kolmicí uvolnil právě Joeyho Veermana, jenž z dvanácti metrů zamířil přímo do pravého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele