základní část, 24. kolo
27.02.2021 20:00 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse nabralo druhých dech a Venlo porazilo hladce o tři branky

Klub z Arnhemu se poslední dobou trápil, na ligové scéně nezvítězil pětkrát za sebou a z toho vybojoval jediný bod. Nyní s podceňovaným Venlem delší dobu remizoval, pak ale zaznamenal hned tři branky, a proto se raduje z pohodlného vítězství v poměru 4:1. V tabulce Eredivisie se v tuto chvíli posunul na čtvrtou pozici s pětačtyřiceti body o bod za třetí Alkmaar. VVV se po třetí prohře v řadě propadlo na patnácté místo s dvaadvaceti body.

SBV zažilo naprosto skvělý start do tohoto zápasu a už po necelých třech minutách vedlo. Po naprosto precizním lobu za defenzívu protivníka převzal balón Armando Broja, který ho následně zpětné předložil nabíhajícímu Loïsu Opendovi a ten z osmi metrů nechytatelně zavěsil do levé šibenice. Hosté se však rozhodně nevzdali a po necelých dvaceti minutách hry srovnali z pokutového kopu.

Rozhodčí Blank ho nařídil za nešťastné podražení Riechedlyho Bazoera na Hunteho a míč si vzápětí postavil suverénně nejlepší střelec celé Eredivisie Georgios Giakoumakis. Řecký kanonýr nezaváhal a zavěsil přímo k pravé tyči do protipohybu gólmana Pasveera. Hosté od tohoto okamžiku ožili a deset minut po přestávce dokonce mohli otočit vývoj, ale Machach po parádní individuální akci zamířil o decimetry vedle pravé konstrukce.

Svěřenci trenéra Thomase Letsche si vzali zpět své vedení v 57. minutě. Bazoer si ukázkově narazil míč s jedním ze spoluhráčů a před hranicí šestnáctky soupeře také se slovenským krajánkem Berem, jeho závěrečná střela z patnácti metrů nádherně zapadla do pravého horního růžku. O necelou čtvrthodinu později pálil stejný hráč o metr vedle právě tyče a vzápětí si na opačné straně poradil Pasveer s nepříjemným projektilem Giakoumakise.

Vitesse se definitivně uklidnilo v 75. minutě, kdy po ráně z dvaceti metrů od Sondreho Tronstada a teči bránícího Pachonika skončil balón v protipohybu bezmocného brankáře Kirschbauma. Za dalších sedm minut uzavřel gólový účet albánský mladíček Armando Broja, jenž po přesně načasované nahrávce od Bera obstřelil Kirschbauma přízemním pokusem ze šesti metrů. Oba dva soupeři se spolu paradoxně znovu utkají již v úterý v semifinále národního poháru a výhodu domácího prostředí i tentokráte bude mít SBV.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele