základní část, 20. kolo
30.01.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse podruhé za sebou neuspělo a s Waalwijkem pouze remizovalo

Vitesse neodčinilo nedávný debakl ve Venlu (1:4) a tentokráte i přes jasnou převahu pouze remizovalo s houževnatým Waalwijkem v poměru 1:1. Po druhé nečekané ztrátě za sebou zatím zůstává na třetí pozici s dvaačtyřiceti body, a pokud Ajax v nedělním utkání porazí Alkmaar, tak se jeho manko na vedoucí příčku zvýší na osm bodů. Naopak pro RKC má bod z Arnhemu nesmírnou cenu.

Hosté sice nezvítězili v Eredivisii podeváté v řadě, ovšem teď dokázali přerušit svou sérii dvou porážek po sobě a stále se nacházejí na patnáctém místě s patnácti body, na čtrnácté Venlo v tuto chvíli ztrácejí sedm bodů. Jasný favorit tohoto utkání začal aktivně a síť se mu povedlo rozvlnit jíž po necelých pěti minutách, kdy belgický útočník Loïs Openda po pasu z vlastní poloviny přelstil dva bránící protihráče a pak po zemi zamířil k přední konstrukci.

Nicméně jeho branka nakonec neplatila kvůli zásahu VAR, Openda se totiž nacházel v těsném ofsajdu. Domácí v následujícím průběhu jen marně dobývali pozornou defenzívu protivníka, další možnost si vypracovali až dvě minuty před přestávkou. Tannane se odhodlal k nebezpečné střele z obrovské vzdálenosti a krásně mířil do levé šibenice, jenomže naprosto úchvatný zákrok vytáhl brankář Lamprou a balón odvrátil na rohový kop.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil a Waalwijk zodpovědně bránil, k tomu se v 69. minutě mohl dostat do překvapivého vedení. V pokutovém území soupeře se dostal k míči pozdější hrdina RKC Richard van der Venne a tvrdě vypálil, avšak gólman Pasveer brilantně odvracel do zámezí. Neuběhly ani další dvě minuty a Vitesse přeci jen skórovalo zásluhou Riechedlyho Bazoera.

Čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant nečekaně vystřelil z více jak pětatřiceti metrů a jeho unikátní projektil zaplachtil k údivu všech přítomných do protějšího horní rohu, tato trefa určitě může kandidovat na gól roku. Hosté se ale v žádném případě nevzdali a za další čtyři minuty srovnali krok, neboť z hranice pokutového území napřáhl Van der Venne a jeho přesná rána zapadla do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad je jen náhoda , že Arnheim uhrál remízku s nejnižším kurzem po 3 výhrách. Protože tomu ale nevěřím , tak se zlehka .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele