základní část, 31. kolo
01.05.2021 20:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Radost hráčů Vitesse Arnhem (© AFP)

Vitesse skórovalo v nastavení a Zwolle tak přehrálo o jednu branku

Vitesse se v tomto utkání vyrovnávalo s velkou nervozitou, i přesto zvládlo duel s houževnatým Zwolle a díky brance v nastaveném čase zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce si proto udrželo čtvrtou příčku se šedesáti body a stále má naději i na druhé místo zaručující kvalifikaci Ligy mistrů, před pátým Feyenoordem si minimálně do nedělního odpoledne vytvořilo pětibodový náskok.

Domácí celek přerušil svou sérii tří zápasů bez vítězství, naopak hosté nenavázali na předchozí dvě výhry. Za svůj výkon se však rozhodně nemusejí stydět a ani tato porážka jim příliš nevadí. Vzhledem k prohře Willemu na půdě Utrechtu (2:3) si totiž tři kola před koncem i tak zajistili záchranu. V domácím dresu se podruhé za sebou dostal do základní jedenáctky český krajánek Tomáš Hájek a ani ne po třech minutách mohl překvapivě skórovat.

Po centru z křídla se totiž probojoval k hlavičce před hranicí brankového území a horní tyčku minul jen o několik decimetrů. PEC se v následujícím průběhu snažilo držet krok, nicméně favorit se přeci jen dostal do vedení po necelé půlhodině hry. Fenomenální kolmici za defenzívu protivníka vymyslel Bruns, na kterou si naběhl albánský kanonýr Armando Broja a ten z deseti metrů propálil naprosto bezmocného brankáře Mouse.

Další velké možnosti byly k vidění v závěrečných pěti minutách úvodního dějství. Nejprve se blýskl Mous a proti ráně zblízka v podání Oroze vytáhl vynikající reflexivní zákrok, následně orazítkoval pravou konstrukci aktivní Broja a pak po přímém volném kopu hlavičkoval těsně vedle Doekhi. Domácím se podařilo podruhé rozvlnit síť krátce po výměně stran, ale druhá trefa Brojy neplatila kvůli předchozí nešťastné ruce uhýbajícího Opendy.

Zwolle skvěle prorazilo v 54. minutě. O vyrovnání se postaral Jesper Drost, jenž se zpětnou kličkou perfektně uvolnil v pokutovém území soupeře a ze čtrnácti metrů nezištně zamířil přímo k pravé tyči. O jedenáct minut později hlavičkoval pouze do břevna Darfalou, v samém závěru se na druhé straně blýskl gólman Pasveer proti střele Bensona. SBV nakonec převrhlo misky vah na svou stranu ve druhé minutě nastavení, o jeho úspěchu rozhodl střídající Idrissa Touré přesnou hlavičkou z deseti metrů po načechraném centru od Tannaneho.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele