základní část, 10. kolo
29.11.2020 12:15 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse přehrálo Fortunu a udrželo se na druhém místě

Favorizované Vitesse pokračuje ve skvělé jízdě touto sezónu a nyní dokázalo zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži již poosmé, ovšem na třech bodech proti podceňovaném Sittardu se pořádně nadřelo. Se svým nedělním soupeřem dlouho svádělo vyrovnanou bitvu a teprve v závěrečné dvacetiminutovce převrhlo misky vah na svou stranu hned dvěma góly. V tabulce proto zůstává na druhé příčce s pětadvaceti body.

Vitesse tak stále stíhá vedoucí Ajax, na který opět ztrácí pouhé dva body a i po téměř třetině soutěže má celkem solidní vyhlídky na titul. Fortuna předvedla v Arnhemu houževnatý výkon, jenomže ani v desátém utkání tohoto ročníku nevyhrála. I přesto dokázala opustit poslední osmnáctou pozici, v tuto chvíli je sedmnáctá se třemi body o skóre před Emmenem, který již v sobotu utrpěl debakl 0:5 právě od vedoucího Ajaxu.

Domácí byli podle předpokladů aktivnějším celkem a snažili se hrozit hlavně ze střední vzdálenosti, ale brankář Van Osch příliš práce neměl a zaznamenal pouze jeden zákrok, jenž navíc nebyl příliš složitý. Hosté skvěle bránili také po změně stran a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, jenomže v 72. minutě přeci jen inkasovali rozdílovou trefu, neboť se potřetí v této sezóně prosadil Oussama Darfalou.

Sedmadvacetiletý alžírský útočník si po rohovém kopu Maročana Tannaneho z levé strany udělal dostatek prostoru ve středu pokutového území a svou přesnou hlavičku usměrnil balón k pravé tyči, pozdě reagující Van Osch se natahoval marně. Hosté od tohoto okamžiku museli riskovat a doplatili na to za dalších jedenáct minut, druhou pojistku Vitesse přidal teprve devatenáctiletý Armando Broja.

Albánský forvard hostující v klubu z anglické Chelsea si naběhl za defenzivu Sittardu na parádně zahraný přímý volný kop od Tannaneho a z pěti metrů zavěsil akrobatickou ranou nekompromisně do levé šibenice, hostující brankář byl znovu naprosto bez šance. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, Vitesse v příštím kole zavítá do Zwolle a Fortuna bude chtít konečně zvítězit proti konkurenčnímu Willemu II.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže to nepřijde v tomto kole v následujících 2 doma taky ne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele