základní část, 18. kolo
23.01.2021 18:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse si poradilo i s Groningenem a stále drží krok s vedoucím Ajaxem

Vitesse v této sezóně nepřestává překvapovat a i krátce po polovině soutěže bojuje o mistrovský titul. Nyní dokázalo udolat konkurenční Groningen nejtěsnějším poměrem 1:0 a v osmnácti odehraných zápasech získalo úctyhodných jednačtyřiceti bodů. Proto se v tabulce Eredivisie nachází na fantastickém druhém místě a za vedoucím Ajaxem zaostává jen o skóre, před třetím PSV i nyní disponuje jednobodovým náskokem.

Hosté se za svůj sobotní výkon určitě nemusejí stydět, nicméně tentokráte za svým favorizovaným protivníkem přeci jen zaostávali a hlavně v ofenzivní fázi byli takřka bezzubí, neboť vyprodukovali jen jednu střelu mezi tři tyče. Svěřenci trenéra Thomase Letsche hráli od samého začátku s velkou dávkou trpělivosti, celý první poločas přinesl pouhý jeden přímý pokus na branku a hned byl gólový.

O vítězství celku z Arnhemu rozhodl zhruba deset minut před přestávkou čtyřiadvacetiletý Riechedly Bazoer, jehož famózní rána z pětadvaceti metrů se odrazila od spodního okraje břevna jen několik centimetrů za brankovou čáru, což musel potvrdit až rozhodčí Kuipers za pomocí gólové technologie. V následujícím průběhu úvodního dějství se již nic zajímavého nepřihodilo a stejný obrázek hry byl k vidění také po změně stran.

Hosté se postupem času snažili tlačit a něco s výsledkem udělat, svou největší možnost neproměnili krátce po odehrané hodině. Ve stoprocentní pozici se totiž ocitl Ahmed El Messaoudi, jenomže svou ránu usměrnil k pravé tyči a s vynikajícím zákrokem se musel vytáhnout brankář Pasveer. Domácí pak bez větších potíží udrželi těsný náskok až do závěrečného hvizdu, hosté proto zůstali na šestém místě s jednatřiceti body.

SBV se v příštím vloženém kole představí na půdě houževnatého Venla, tým vedený koučem Dannym Buijsem se pokusí vyzrát na zachraňující se Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele