základní část, 25. kolo
07.03.2021 16:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Alkmaar neuspěl v Arnhemu a po těsné prohře se mu vzdálila vytoužená Liga mistrů

Alkmaar tentokráte nepotvrdil vynikající formu na půdě konkurenčního Vitesse a po porážce 1:2 tak skončila jeho čtyřzápasová vítězná šňůra. Na půdě SBV hrál po většinu času druhé housle a zvedl se teprve po vyloučení Enza Cornelisse zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně i v početní výhodě se zmohl pouze na snížení. V tabulce proto zůstává třetí s devětačtyřiceti body a jeho manko na druhé PSV činí už pět bodů.

Naopak klub z Arnhemu zvítězil po nedávné krizi potřetí za sebou a zvýšil svou šanci na přímý postup do evropských poháru. V tuto chvíli je čtvrtý s osmačtyřiceti body o bod právě za svým nedělním rivalem, před pátým Feyenoordem si udržel dvoubodový odstup. Úvodní půlhodina tohoto závěrečného šlágru 25. kola nic zajímavého nepřinesla, ihned na to dokázali nečekaně udeřit svěřenci trenéra Thomase Letsche.

Skákavý centr Dasy z pravého křídla propadl až ke vzdálenější tyči k nabíhajícímu Loïsu Opendovi, jenž z bezprostřední blízkosti neměl větší problémy rozvlnit síť. AZ mohlo srovnat krok zhruba pět minut před přestávkou, kdy se opřel do míče z první Svensson a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů, neboť orazítkoval břevno. Hosté byli lepší také krátce po změně stran a další možnost si vypracovali v 53. minutě.

Po výtečné přihrávce do volného prostoru stanul ve stoprocentní možnosti Stengs, ale se zakončením váhal tak dlouho, až byl zablokován. Domácí přidali druhý uklidňující gól zhruba dvacet minut před koncem. Tannaneho přímý volný kop z levého křídla přistál na hlavě rozběhnutého Jacoba Rasmussena a třiadvacetiletý dánský obránce pak hlavou z hranice brankového území zamířil do protipohybu naprosto bezmocného brankáře Bizota.

Vitesse si přeci jen zkomplikovalo situaci v 79. minutě. Cornelisse totiž ve vyložené brankové příležitosti podrazil unikajícího Boadua a rozhodčí Van Boekel mu po právu ukázal přímou červenou kartu. O dvě minuty později vykřesal naději na bodový zisk Jesper Karlsson, jelikož si elegantně na prsa zpracoval povedený pas od kapitána Koopmeinerse a vzápětí elegantním obloučkem přehodil marně se natahujícího gólmana Pasveera.

Jenomže Alkmaar si ve zbývajícím průběhu žádnou vyloženou příležitost již nevypracoval a domů proto odjíždí s prázdnou. V dresu SBV se podruhé v řadě objevil na trávníku český krajánek Tomáš Hájek, jenž v 86. minutě vystřídal Opendu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hele book, bereš v potaz i zákulisní věcičky???

Reagovat
afc ajax

Super výsledok pre nás.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele