základní část, 29. kolo
09.04.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Den Haag zaskočil Vitesse, ale v současné chvíli je pro něj i bod málo

Vitesse nezvládlo "povinný" zápas s trápícím se Den Haagem a v páteční předehrávce 29. kola překvapivě zaváhalo. V celém utkání sice bylo jasně lepším týmem, míč drželo z více jak sedmdesáti procent a svého protivníka také drtivě přestřílelo, ovšem mezi tři tyče se trefilo jen čtyřikrát a branku vsítit nedokázalo. Kvůli bezbrankové remíze si proto výrazně zkomplikovalo svou cestu do Ligy mistrů.

SBV i po tomto kole zůstane na čtvrtém místě, nicméně na kontě má šestapadesát bodů a za druhým PSV i třetím Alkmaarem zaostává o dva body, jeho úhlavní konkurenti navíc disponují jedním utkáním k dobru. ADO sice přerušilo svou sérii čtyř porážek v řadě za sebou, jenomže v Eredivisii nevyhrálo již počtrnácté za sebou a je poslední osmnácté se šestnáct body, na šestnáctou barážovou příčku Venla ztrácí bodů šest.

Domácí od začátku vyvíjeli aktivitu, avšak na pozornou defenzívu protivníka jednoduše nemohli najít recept a za celých pětačtyřicet minut nebyl k vidění jediný střelecký pokus přímo na branku. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, teprve v závěrečné půlhodině se urodily gólové možnosti. Tu první si vytvořil hostující výběr, ale De Boer mířil jen doprostřed branky a na pozorného gólmana Pasveera si nepřišel.

Vzápětí se na druhé straně postavil k přímému volnému kopu Tannane a našel hlavu obránce Oroze, jenž ale mířil o kousek vedle levé konstrukce. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem napřáhl z hranice šestnáctky aktivní Tannane a protější tyč minul o necelý metr. Poslední větší příležitost si v 76. minutě vypracoval Den Haag, jenomže když ránu Vejinoviče parádně odvrátil do zámezí Pasveer, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele