základní část, 17. kolo
17.01.2021 12:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Waalwijk neudržel vedení proti Willemu a nakonec s ním remizoval

Důležitý zápas o záchranu svého vítěze neměl, domácí Waalwijk se i přes poločasové vedení rozešel smírně s konkurenčním Willemem po výsledku 1:1. Domácí RKC sice podruhé za sebou bodovalo, jenomže celkově nevyhrálo na ligové scéně šestkrát za sebou a v tabulce mu patří patnácté místo se čtrnácti body. Hosté nevyhráli v Eredivisii dokonce už poosmé v řadě, díky této remíze se prozatím posunuli na šestnáctou barážovou příčku s deseti body.

Hosté vstoupili do tohoto nedělního utkání aktivněji a během úvodních deseti minut si vytvořili dvě slibné příležitosti. Nejprve se do zakončení tlačil Che Nunnely a chtěl obejít brankáře Lamproua, ale ten se mu včas vrhl pod nohy a míč ukryl ve svých rukavicích. Vzápětí se Saglam postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a mířil do levé šibenice, jenže výtečný zákrok předvedl Lamprou a opět tak výrazně podržel svůj tým.

Po necelé čtvrthodině hry byli poprvé vidět i domácí, nicméně van der Venne po dobré nahrávce od Quastena pálil příliš vysoko. Pak tempo hry přeci jen lehce opadlo, Waalwijk šel z ničeho nic do vedení v nastaveném čase první půle. Po centru z levého křídla si totiž počínal nedovoleně Llonch a stáhl k zemi protihráče. Rozhodčí Lindhout po přezkoumání videozáznamu ukázal Llonchovi žlutou kartu a nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Anas Tahiri a nezaváhal, balón totiž nechytatelně uklidil do pravého spodního rohu. Hosté vstoupili do druhého dějství o něco sebevědoměji a srovnat krok se jim povedlo po necelé hodině hry. Střídající Köhlert obdržel balón do volného prostoru na pravé křídlo a poté svým nadýchaným pasem našel hlavu Kwasiho Wriedta, jenž z pěti metrů zamířil k bližší tyči kolem naprosto bezmocného Lamproua.

Klub z Tilburgu od tohoto okamžiku ožil a stále častěji se nacházel na útočné polovině protivníka. Waalwijk však obětavě bránil a nebezpečné střely zodpovědně blokoval. V 86. minutě přeci jen mohl otočit vývoj tohoto střetnutí kanonýr Ndayishimiye, ovšem svou ránu umístil jen doprostřed branky a nechal tak vyniknout famózního Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele