základní část, 9. kolo
22.11.2020 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabený Heerenveen neudržel ve Waalwijku vedení a v boji o poháry ztratil

Heerenveen začal na půdě jednoho z největších outsiderů nizozemské nejvyšší soutěže podle předpokladů a krátce po odehrané čtvrthodině vedl, nicméně ke konci prvního poločasu přišel o vyloučeného Siebena Dewaeleho a nadějné vedení nakonec neudržel, asi deset minut před závěrečným hvizdem zařídil remízu 1:1 Vitalie Damaşcan. Heerenveen tak nevyhrál podruhé v řadě a se sedmnácti body mu patří šestá pozice.

Waalwijk naopak přerušil svou sérii tří porážek za sebou a znovu ukázal, že to s udržením prvoligové licence myslí smrtelně vážně, v nizozemské lize zůstává na patnáctém místě se šesti body. Svěřenci manažera Johnnyho Jansena si svou úvodní větší možnost vypracovali po necelých dvaceti minutách hry a hned vedli, již poosmé v tomto ročníku Eredivisie se prosadil devětadvacetiletý kanonýr Henk Veerman.

Tentokráte po výtečném pasu Van Heckeho na nic nečekal a z deseti metrů napálil balón doprostřed branky kolem marně se natahujícího gólmana Lamproua. Přesně v polovině úvodního dějství mohl navýšit náskok favorita Van Bergen, jenomže s jeho nádherným přízemním pokusem směřujícím k pravé konstrukci si brilantně poradil Lamprou. Stejný hráč podruhé zahrozil pět minut před výměnou stran, ovšem domácí strážce branky ho opět famózně vychytal.

Hosté se dostali do výrazných problémů ve 43. minutě. Dewaele v souboji o míč hodně nešetrně přišlápl kotník Ngongeho a rozhodčí Bax mu nemilosrdně ukázal přímou červenou kartu. Ihned z kraje druhé půle byl Waalwijk blízko ke skórování, jenomže nepříjemnou hlavičku Van der Venneho výtečně zneškodnil brankář Mulder.

V 55. minutě se na opačné straně mohl trefit podruhé v tomto utkání Henk Veerman, avšak se svým přízemním projektilem si na pozorného Lamproua nepřišel. Dvacet minut před koncem neměl štěstí aktivní Van Bergen, jelikož pálil těsně nad břevno, RKC z ničeho nic vyrovnalo v 82. minutě. Moldavský útočník Damaşcan ani ne po pěti minutách strávených na trávníku obdržel zpětnou pobídku od Meulensteena a ze šesti metrů chladnokrevně zavěsil pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele