základní část, 19. kolo
27.01.2021 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Fortuna znovu venku uspěla, porazila i Waalwijk

Fortuně se na cizích hřištích v rámci Eredivisie v novém roce prostě náramně daří. Poté, co venku skolila Heerenveen a také Zwolle, uzmula tři body z půdy Waalwijku, a v tomto ohledu zůstává hodně překvapivě stoprocentní. Vítězství pro ní bylo nesmírně důležité pro utvoření dostatečného náskoku na sestupové pásmo, od nějž se naopak nijak neoddálil její soupeř.

Domácí do utkání nevstupovali v nejlepším rozpoložení, vždyť v uplynulých sedmi kolech jen dvakrát remizovali, v ostatních případech padli, a ve finále si nijak svou reputaci nevylepšili ani proti celku ze Sittardu. Ten skóroval po obrátce zásluhou Matsa Seuntjense a Lisandra Semeda, přičemž ke snížení stavu došlo až v závěrečných chvílích díky Davidovi Minovi.

Hosté jako by byli po výhře přece o něco hladovější. V 15. minutě zahrozil Seuntjens, avšak svou pravačkou orazítkoval smolně pro něj pouze brankovou konstrukci. Už předtím přitom vypálil vůbec poprvé na bránu Hansson, jenž mimo jiné ještě loni ve Waalwijku působil, proti svému bývalému zaměstnavateli se ovšem neprosadil, jelikož ho vychytal brankář Lamprou.

Také RKC se dostalo k nějakým střeleckým pokusům v rámci prvního dějství, ale zakončeni Daneelse z 24. minuty a to od Quastena ze 39. minuty vychytal gólman Van Osch. Jako první nakonec gólově udeřili svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho, a to v 54. minutě, to když se Cox ocitl ve vápně, adresoval prudkou přihrávku na Seuntjense, který snadno zacílil do odkryté brány.

Svůj náskok se podařilo Fortunezen navýšit v 63. minutě. Chybnou rozehrávku beka Bakariho využil Seuntjens, jenž z blízkosti ještě na Lamproua nevyzrál, nicméně z dorážky už se zapsal na střeleckou listinu Lisandro Semedo. Mužstvo kouče Freda Grima se zmohlo jen na jednu odpověď, po centru zprava od Sowa hlavičkou z hranice brankového území rozvlnil síť Min.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele