základní část, 24. kolo
26.02.2021 20:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Zwolle šokovalo Heerenveen a díky skvělému druhému poločasu ho porazilo vysoko o tři branky

PEC se poslední dobou výrazně trápilo a malými krůčky se přibližovalo k nelichotivému sestupovému pásmu, ovšem nyní v předehrávce 24. kola zaskočilo rozjetý Heerenveen a zdolalo ho hladce po výsledku 4:1. Přitom o poločase se svým protivníkem prohrávalo, nicméně do druhého dějství vstoupilo jako vyměněné a zaznamenalo hned čtyři vstřelené góly. Tabulkou se proto posunulo na dvanácté místo se šestadvaceti body.

Domácí rozhodně měli co napravovat, neboť před necelým týdnem prohráli s posledním Emmenem (2:3) a celkově se neradovali z tříbodového zisku již pětkrát po sobě. Naopak SC se lehce vzdálil boj o pohárové příčky, v tuto chvíli mu patří desátá pozice se třiceti body. Domácí začali aktivněji a první větší možnost si vypracovali krátce po šesti odehraných minutách, jelikož zahrozil Virgil Misidjan.

Sedmadvacetiletý záložník vystřelil z bezprostřední blízkosti, ovšem s naprosto parádním zákrokem se vytáhl brankář Mulder. Přesně v polovině první půle se na opačné straně předvedl také gólman Mous, jenž si poradil s nepříjemným projektilem Haliloviče z deseti metrů. Gólový účet tohoto pátečního střetnutí otevřel hostující Mitchell van Bergen, který se po přetaženém pasu Kaiba z levého křídla opřel do míče z voleje a parádně ho usměrnil do protějšího spodního růžku.

Zwolle se v následujícím průběhu snažilo tlačit na útočnou polovinu a kýženého vyrovnání se dočkalo v 52. minutě. Misidjan si elegantně zpracoval centr z levé strany od Bensona a přízemním pokusem se nechytatelně trefil ke vzdálenější konstrukci. Zřejmě rozhodující okamžik byl k vidění zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, Thomas Buitink po krásném obloučku od aktivního Misidjana totiž pohotově obstřelil bezmocného Muldera.

Hosté pak chtěli s výsledkem něco udělat, jenže v samém závěru hráli na obrovské riziko, a proto inkasovali ještě dvakrát. PEC získalo definitivní jistotu v 89. minutě po přímém volném kopu Pheraie a přesné hlavičce Brama van Polena - 3:1. Probuzené PEC uzavřelo gólový účet tohoto utkání ve druhé nastavené minutě, kdy byl střídající Eliano Reijnders dříve u míče než Mulder a hlavou ho snadno poslal doprostřed odkryté branky.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele