základní část, 11. kolo
05.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Vitesse vyhořelo ve Zwolle a podlehlo mu o jednu branku

PEC nevyhrálo na ligové scéně více než dva měsíce, celkově mezi nizozemskou elitou nedosáhlo na tříbodový zisk sedmkrát za sebou. Nicméně teď si vyšláplo na vysoce favorizované Vitesse a díky obrátce ve druhém poločase zvítězilo 2:1. Tabulkou se proto posunulo na jedenácté místo s dvanácti body, SBV i díky zaváhání ostatních favoritů zůstalo na druhém místě s pětadvaceti body o dva body za vedoucím Ajaxem.

Přitom svěřenci trenéra Thomase Letsche začali fantasticky a velmi brzy vedli, hubený náskok dlouho drželi také ve druhém dějství. Jenomže poté se nechal vyloučit Idrissa Touré a domácí během jedenácti minut převrhli misky vah na svou stranu. Sobotní zápas začal podle předpokladů mírnou aktivitou SBV, které hned v 7. minutě přetavilo svou první nebezpečnější příležitost ve vedoucí branku.

Na levé straně pokutového území se nejprve nedostal ke střele Tannane, ovšem míč se vzápětí odrazil na kopačku Oussamy Darfaloua a ten ho z hranice brankového území usměrnil přímo k pravé konstrukci. V následujícím průběhu tempo hry opadlo a domácí v samém závěru první půle chtěli srovnat, jenomže pozdější hrdina Mike van Duinen tentokráte mířil jen doprostřed branky a gólmana Pasveera nepřekvapil.

Ihned po výměně stran mohl pojistit náskok favorita aktivní Darfalou, ale jeho nadějný pokus pouze orazítkoval levou tyč. Vzápětí se ve vynikající příležitosti objevil Openda, nicméně s naprosto famózním zákrokem se blýskl brankář Zetterer a výrazně podržel svůj celek. Asi klíčový okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 64. minutě, jelikož Touré hodně nevybíravým způsobem přišlápl Paala. Rozhodčí Higler mu nejprve ukázal žlutou kartu, ovšem po přezkoumání videozáznamu svůj verdikt změnil a rovnou vytáhl červenou kartu.

Po následné akci propadla střílená nahrávka z levého křídla přes Reijnderse až ke zcela osamocenému Jesperu Drostovi, jenž celkem bez potíží rozvlnil síť - 1:1. Zhruba o deset minut později prohrál rychlostní souboj Bero a poslal k zemi rozběhnutého van Duinena, Higler neváhal s nařízením penalty ani vteřinu. K ní se postavil právě van Duinen a krásně se trefil do levého spodního rohu, pak až do závěrečného hvizdu k ničemu zajímavému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele